Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2023, 9:00
Čas čítania 2:02
Adriana Královičová

5 dostupných značiek parfumov, s ktorými nebudeš voňať ako každý: objav netradičné dizajny flakónov a nadupané vône na mieru

MÓDA KOZMETICKÉ ZNAČKY PARFUMY TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Vybrali sme parfumy, ktoré sa hodia pre každého, kto má odvahu vystúpiť z davu.

Parfum je veľmi individuálna záležitosť a každý si ten svoj vyberá podľa špecifických preferencií. Existujú parfumy také známe, že ich spoznáš hneď, ako vstúpiš do miestnosti. Výber parfumu by mal odrážať osobnosť nositeľa, okrem toho dokáže perfektne podčiarknuť celý tvoj „look“. 

Ak ťa baví experimentovať a dostal si chuť na zmenu, prinášame ti zoznam niche parfumov, ktoré ti zaručia maximálnu originalitu. Plusom sú aj ich unikátne flakóny, ktoré si môžeš doma vystaviť ako umelecké diela.  

Kintsugi Perfumes

Českú značku niche parfumov založili dvaja kamaráti Martin Švach a Daniel Nikolo. Ich cieľom je vyrábať originálne parfumy, ktoré zaručia nositeľom to, že sa budú cítiť ako vo svojej koži. Pri výrobe značka myslí vegan-friendly, používa prírodné esenciálne oleje či postupy, ktoré ingrediencie pretvárajú na atypické vône, ručne spracované v laboratóriu. Názov Kintsugi pochádza z Japonska. Predstavuje techniku, ktorá pomocou zlatého prášku dokáže vdýchnuť starým rozbitým predmetom nový život. 

Odporúčané
Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? 18. apríla 2024, 11:30

Do pozornosti ti dávame parfum Deus. Budeš cítiť ružové korenie, levanduľu, muškátový oriešok, čierne korenie, zázvor, esenciu pačuli na základe jantáru, oud, cédrové a santalové drevo.  

Cena: 134 eur, 50 ml

Kintsugi je česká značka parfumov.
Kintsugi je česká značka parfumov. Zdroj: kintsugi.cz

Pigmentarium

Pigmentarium ti azda netreba predstavovať, ale pre istotu. Ide o nezávislý český parfumérsky dom, ktorý vznikol v roku 2018. Dnes aj zásluhou zakľadateľa a kreatívneho riaditeľa Tomáša Rica Pigmentarium komunikuje prostredníctvom prepojenia umenia, remesla a dizajnu. Šesť parfumov značka doplnila o kolekciu vonných tyčiniek, ktorým sofistikovanou vôňou a dizajnovými umeleckými predmetmi dala úplne nový rozmer.


Paradiso vôňa svojím zložením pripomína letnú dovolenku na Côte d’Azur. Po ovoňaní si hneď predstavíš čistú vodu v bazéne či svieže letné drinky. Môžu za to ingrediencie ako grapefruit, mandarínka, korenie, šťavnatá rebarbora, ​​zelený vetiver, ambra a pačuli. Limitovaná edícia opísaného flakónu pochádza zo spolupráce s vizuálnou poetkou Michaelou Fenkl. Limitovaný flakón je aktuálne vypredaný, no letnú vôňu Paradiso môžeš stále objavovať v jej pôvodnej verzii. 

Cena: 139 eur, 50 ml 

pigmentarium, vône, niche parfumy, dizajn,  umenie
Zdroj: pigmentarium.com

 

Scent Roche 

Scent Roche je česká značka niche parfumov, za ktorou stojí hudobníčka Kateřina Šantrochová. Špecializuje sa na výrobu osobných parfumov pre ženy aj mužov, fascinuje ju výroba a miešanie vonných esencií. Svoju špecifickú vôňu na mieru dostaneš v ručne fúkanom flakóne z krištáľového skla. Jednotlivé tóny vždy vyberá spolu s klientom, takže sa ingrediencie budú odrážať od tvojich požiadaviek a predstáv.

Cena: 164 eur, 30 ml

Kateřina Šantrochová, vône, umenie, dizajn, parfum
Zdroj: Scent Rose
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia