Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2023, 11:00
Čas čítania 0:44
Daniel Mikolášik

Takto vyzerajú albumy slovenských raperov, ktoré dotvorila AI: Sameya preniesla na pláž a Zayovi pridala spermie

HUDBA RAP RAPOVÁ SCÉNA SLOVENSKÝ RAP UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Nová funkcia Photoshopu dokáže prostredníctvom umelej inteligencie zázraky. Ako oživila obaly známych slovenských rapových albumov?

Spoločnosť Adobe počas víkendu obohatila Photoshop o nový generatívny nástroj, ktorý zásadné mení možnosti úpravy fotografií. Jedným klikom, prípadne pár kľúčovými zadaniami totiž dokážeš rozširovať pozadie snímok alebo pridávať či odstraňovať objekty prostredníctvom textových výziev.

Už sa tak nemusíš hodiny trápiť s rôznymi nástrojmi vo Photoshope a zabíjať čas sledovaním tutoriálov. Funkcia, ktorá takýmto spôsobom zjednodušila upravovanie fotiek, sa nazýva Generative Fill a ide o jeden z prvých nástrojov aplikácie Creative Cloud, ktorá využíva generátor obrázkov AI Firefly. Podobne ako DALL-E od OpenAI využíva techniku „inpainting“.

Táto inovatívna novinka prináša nekonečné možnosti, vďaka ktorým si môžeš vyskúšať akékoľvek umelecké experimenty. Vzhľadom na to, že nástroj dokáže rozšíriť obrázok a doplniť do prostredia, ktoré podľa neho odpovedá pôvodnej predlohe, rozhodli sme sa vyskúšať funkciu na ikonických coveroch albumov slovenských raperov.

Za pár minút nám nástroj vytvoril skutočne pôsobivý výsledok. Rozšírenie obalov albumov pomocou AI pochopiteľne nie je dokonalé a má určité technické nedostatky, ale minimálne ťa pobaví. Zaujímavé je napríklad prenesenie Sameya z auta na pláž, odhalenie Majka Spirita, ktorý medituje na coveri legendárneho albumu Nový človek, či pridanie abstraktného rozšírenia Zayovho albumu o niečo, čo pripomína spermie.

Rozšírený cover Glebovho albumu Leto v kufri vyzerá naozaj realisticky.Zayovi na albume Navždy mladý pridala AI abstraktné pozadie pripomínajúce spermie.Takto by AI rozšírila album Odsúdení na úspech od Pil C-ho.Takto by AI rozšírila album Dobrí Chlapci 3 od skupiny Moja Reč.
Zobraziť galériu
(13)
Domov
Zdieľať
Diskusia