Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
RECENZIA: Spider-Man: Cez paralelné svety

Každú chvíľu ťa očarí iný druh animácie

Každá dimenzia v snímke totiž oplýva vlastnou vizuálnou identitou, s ktorou sa viažu aj animácie postáv a ich pohyby. Na plátne sa tak neustále deje niečo, čo zaujme tvoje oči a čo zároveň, bohužiaľ, trochu odvádza pozornosť od dialógov a príbehu.  

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Zdroj: Sony Animation Pictures

Vzhľadom na ambiciózny animovaný štýl a množstvo detailov, ktoré tvorcovia vložili do filmu, to bolo nevyhnutné. Ak si ich chceš všetky užiť, pravdepodobne do kina zájdeš aj druhýkrát, keďže film je preplnený easter eggmi a rôznymi odkazmi na históriu, komiksy, animované seriály a iné filmy so Spider-Manom.

Odporúčané
5. séria Peaky Blinders je dotočená. Uvidíme ju v priebehu tohto roka 5. séria Peaky Blinders je dotočená. Uvidíme ju v priebehu tohto roka 21. januára 2019, 6:00

Aj bez nich sa toho však na plátne deje naozaj veľa. Miestami sme si dokonca želali, aby postavy stíchli a aby sa už príbeh skončil, aby sme si mohli užiť číru animáciu a skvostné akčné scény.

Úroveň animácie v tomto filme je na úplne inom leveli. Postavy sú buď neustále v pohybe a vytvára to strhujúcu mozaiku, alebo sa len rozprávajú bez pohybu a divák si môže všimnúť množstvo detailov na ich mimike a prostredí.

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Zdroj: Sony Animation Pictures/Marvel

Parádne akčné scény plné napätia a adrenalínu

Kľúčom k tomu, aby divák ani na sekundu nestratil záujem, je aj perfektné prepojenie vizuálu so zvukom, ktoré vytvára adrenalínové sekvencie. Tých je mnoho a zaručia, že sa divák nebude nudiť ani na chvíľu. Tvorcovia však nezabudli ani na pomalé príbehové časti a skvelé dialógy.

Oveľa viac priestoru dostala Gwen s hlasom Hailee Steinfeld, ktorá sa okamžite po premiére jednotky stala miláčikom publika. Gwen v pokračovaní rieši svoj problematický vzťah s otcom, ale bojuje najmä s interným konfliktom, emóciami a so zmiešanými pocitmi z toho, čo jej prikazujú nadriadení a čo cíti, že je správne. 

Podobne je na tom Miles, ktorého po tejto snímke musí milovať každý fanúšik Spider-Mana a aj ten najvyšší zástanca Petra Parkera. Vďaka veľmi šikovnému zvratu (tvorcovia nám ho pritom načrtli už pred 5 rokmi v jednotke) dostane Miles od života dosť veľkú ranu, ale odmieta sa vzdať a odmieta sa prispôsobiť pravidlám, ktoré z neho robia to, čím je.

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Zdroj: Sony Animation Pictures/Marvel
Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia