Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Čítaš poslednú stranu článku:
PlayStation Showcase: Toto je budúcnosť hrania na PS5. Zoznam trailerov pre všetkých vyše 20 nových hier

Fanúšikovia poriadnej akcie a taktických strieľačiek si zase užijú titul Crossfire: Siera Squad s dátumom vydania naplánovaným na koniec tohto roka pre PS VR2.

Synapse je ďalším akčným titulom pre PS VR2. Vyjde ešte v júli a naplno využije možnosti virtuálnej reality.

Segment hier pre virtuálnu realitu ukončil trailer pre Beat Saber. Prekvapením bolo, že verzia Beat Saber na PS VR2 vyšla ihneď po skončení traileru. Najobľúbenejšiu VR hru s rytmickou hrateľnosťou pri vydaní na PS VR2 obohatia aj nové hudobné levely od kapely Queen. 

Štúdio Bungie (séria Destiny) oznámilo novú multiplayerovú hru Marathon. Pôjde o akčný titul, ktorý nevyjde skôr ako v roku 2024. Bungie hneď nato oznámilo novú expanziu pre Destiny s názvom Final Shape. Viac o nej povedia v auguste.

Druhou hrou od vlastných štúdií PlayStation bol titul Concord od štúdia Firewalk. Bohužiaľ, rovnako ako v prípade titulu od štúdia Haven, aj tu hráči dostali len cinematic trailer, ktorý im o hrateľnosti či typu hry nepovedal absolútne nič, takže bol tak trochu zbytočný.

CEO PlayStation oznámil aj Project Q, zariadenie pre streamovanie PlayStation hier a nové slúchadlá. Handheld bude fungovať cez Wi-Fi a technológiu Remote Play a jeho displej bude mať uhlopriečku 20 centimetrov (na porovnanie, Nintendo Switch má 16-centimetrový displej).

Jednou z najočakávanejších hier roka je Spider-Man 2 od štúdia Insomniac Games (Resistance, Ratchet & Clank). V hre budeme striedavo ovládať oboch Spider-Manov (Petera aj Milesa) v boji proti mnohým nepriateľom vrátane Venoma. Dvojka ponúkne detailnejšie a väčšie mesto New York, prepracovanejší súbojový systém s viacerými novými animáciami úderov a kombo útokov či špičkové vizuálne spracovanie. 

Odporúčané
Xbox vs Playstation. Rok 2023 bude pre konzoly zlomový. Aké pecky odhalia a vyjdú v ďalších 12 mesiacoch? Xbox vs Playstation. Rok 2023 bude pre konzoly zlomový. Aké pecky odhalia a vyjdú v ďalších 12 mesiacoch? 24. januára 2023, 16:30

Okrem Venoma a Lizarda sa hráči postavia aj Kravenovi. Ide o špeciálneho lovca, ktorého jediným cieľom je nájsť niekoho, kto sa mu vyrovná v sile a reflexoch. Presunie sa teda z džunglí do New Yorku, kde sa pokúsi uloviť Spider-Manov.

Bude to však mať nesmierne náročné, pretože Spider-Man (Peter Parker) dostane vylepšenie – symbionta Venoma, ktorý z neho spraví takmer nepremožiteľného hrdinu. Symbiont však razantne zmení aj jeho osobnosť, čo sa negatívne prejaví na jeho vzťahoch aj hrdinstve.

Hrateľnostné novinky ponúkne aj ovládanie Milesa, ktorý získa nové schopnosti a gadgety. V príbehu sa budú striedať s Milesom. Marvel’s Spider-Man 2 vyjde na jeseň 2023 exkluzívne na PS5. V dlhom traileri tvorcovia odprezentovali aj veľké akčné sekvencie s plachtiacimi Spider-Manmi. Po traileorch je jasné, že pôjde o väčšiu hru ako z hľadiska akcie, tak hrateľnostných možností. Fanúšikov komiksov zase poteší množstvo ikonických záporákov. 

PlayStation ukázalo málo titulov z vlastnej produkcie a len veľmi málo prekvapení. Po takmer dvoch rokoch od poslednej veľkej prezentácie očakávali hráči oveľa viac špičkových titulov vrátane multiplayerovej hry zo sveta The Last of Us, na ktorej štúdio Naughty Dog pracuje už niekoľko rokov a stále z nej neukázali jediný skutočný obrázok.

Odporúčané
KVÍZ: Dokázal by si zvládnuť gamerský kvíz bez chyby? Otestuj svoje znalosti z herných noviniek KVÍZ: Dokázal by si zvládnuť gamerský kvíz bez chyby? Otestuj svoje znalosti z herných noviniek 15. decembra 2022, 14:00

Na predstavenie tohto titulu, ako i na mnohé ďalšie (Death Stranding 2, Ghost of Tsushima 2, nová hra od štúdia Sony Santa Monica a podobne) si tak hráči ešte budú musieť počkať. 

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia