Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. mája 2023, 10:00
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

718 Spyder RS je posledným Porsche so spaľovacím motorom umiestneným uprostred, nástupca prejde na elektrický pohon

718 Spyder RS je posledným Porsche so spaľovacím motorom umiestneným uprostred, nástupca prejde na elektrický pohon
Zdroj: Porsche
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PORSCHE
Uložiť Uložené

Koniec aktuálnej generácie modelového radu 718 sa nezadržateľne blíži.

Modelový rad 718, teda modely Cayman a Boxster v najnovšej generácii presedlajú na čisto elektrický pohon. Naznačujú to aj testované exempláre chystaných nástupcov, ktorých pohon zastrešuje výhradne elektromotor. Automobilka už medzičasom stihla vypustiť z portfólia aj niektoré motorické verzie súčasnej generácie, jej koniec sa tak nezadržateľne blíži. Najnovšie to potvrdzuje aj labutia pieseň radu 718, teda práve predstavená novinka s názvom 718 Spyder RS. Ide o poslednú spaľovaciu verziu pred príchodom elektrického nástupcu.

Odporúčané
Hyundai nás opäť prekvapil. Nové i20 N je bezkonkurenčné športové auto vo svojej cenovej hladine Hyundai nás opäť prekvapil. Nové i20 N je bezkonkurenčné športové auto vo svojej cenovej hladine 13. októbra 2021, 14:30

Model vychádza z Caymanu GT4 RS, má však ručne odnímateľnú plátennú strechu. Absencia elektrického mechanizmu ušetrila v porovnaní s modelom 718 Boxster 16,5 kilogramu. Celková hmotnosť RS novinky je tak len 1 410 kilogramov. Spyder je znížený o 30 milimetrov, stojí na špecifických 20" horčíkových diskoch, pribudli karbónové exteriérové doplnky (vrátane kapoty), výrazná zadná odtrhová hrana a chýbať nemôže ani dvojica obrovských koncoviek výfuku v rámci súpravy Weissach. 

Porsche, 718 Spyder RS,Porsche, 718 Spyder RS,Porsche, 718 Spyder RS,Porsche, 718 Spyder RS,
Zobraziť galériu
(13)

V interiéri dominuje Alcantara, červené prešívanie, karbónové dekóry aj sedadlá. Tým najpodstatnejším je však uprostred vozidla umiestnený atmosférický plochý šesťvalec, ktorý je možné točiť až na 9-tisíc otáčok za minútu. Štvorlitrový agregát disponuje výkonom 368 kW/500 koní a krútiacim momentom 450 Nm. Silu výhradne na zadné kolesá posiela 7-stupňová automatická prevodovka PDK s krátkymi dráhami.

Odporúčané
Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou 2. septembra 2021, 9:30

Novinka zvládne akcelerovať z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy, na rýchlosť 200 km/h sa dostane za 10,9 sekundy a jej maximálna rýchlosť je 308 km/h. 718 Spyder RS je tak síce o 7 km/h pomalší ako kupé Caymanu GT4 RS, pridanou hodnotou je však jazda s nebom nad hlavou. Základná cena chuťovky bez strechy je v Nemecku 155 575 €.

Porsche, 718 Spyder RS,
Zdroj: Porsche
Domov
Zdieľať
Diskusia