Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
24. apríla 2023, 17:28
Čas čítania 0:44
Dominik Vetrák

Super Mario je nezastaviteľný. Zarobil už 900 miliónov a ničí konkurenciu. Slovenské kiná však ovládol Evil Dead Rise

Super Mario je nezastaviteľný. Zarobil už 900 miliónov a ničí konkurenciu. Slovenské kiná však ovládol Evil Dead Rise
Zdroj: Warner Bros. Discovery/Universal
FILMY A SERIÁLY THE SUPER MARIO BROS.
Uložiť Uložené

Ako si v kinách vedú Super Mario a Evil Dead Rise? Ktorý film ovládol slovenské kiná?

Animovaný Super Mario od štúdií Illumination (Despicable Me, Minions) a Universal je obrovský hit. Každý týždeň zarába celosvetovo desiatky miliónov dolárov a celkové tržby z kín sú po 17-18 dňoch na úrovni 871 miliónov dolárov. Snímka sa nepochybne dostane ďaleko za hranicu miliardy dolárov zarobených v kinách a už teraz ide o najúspešnejšiu filmovú adaptáciu videohry.  

Odporúčané
Pravda o Jackiem Chanovi: „Je to šovinistické prasa,“ povedala oscarová Michelle Yeoh. Jeho homosexuálna dcéra bola bezdomovkyňa Pravda o Jackiem Chanovi: „Je to šovinistické prasa,“ povedala oscarová Michelle Yeoh. Jeho homosexuálna dcéra bola bezdomovkyňa 26. apríla 2023, 14:30

Film sa celkom podaril a chodia naň do kina celé rodiny s deťmi. V USA aj naďalej drví konkurenciu a už tri víkendy po sebe je najzárobkovejším filmom. Super Mario Bros. sa teda pravdepodobne stane jedným z najzárobkovejších animovaných filmov histórie.

Shigeru Miyamoto, legendárny herný dizajnér Nintenda a tvorca Super Maria, naznačil, že v budúcnosti môžeme očakávať ďalšie filmy vytvorené podľa hier od Nintenda. 

V kinách sa celkom darí aj hororu Evil Dead Rise (Evil Dead: Vzostup zla). Snímka zarobila celosvetovo po prvom víkende 40 miliónov dolárov a vzhľadom na to, že nejaký výrazný či lepší horor v kinách nebude ešte niekoľko týždňov, je pravdepodobné, že si diváci na film zájdu aj v blízkej budúcnosti a tržby budú narastať. Na Slovensku film po prvom víkende videlo takmer 13-tisíc divákov.

Domov
Zdieľať
Diskusia