Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2023, 19:10
Čas čítania 0:59
Daniel Mikolášik

Jeremy Scott po 10 rokoch končí ako kreatívny riaditeľ Moschino

MÓDA JEREMY SCOTT MÓDNE ZNAČKY MÓDNY PRIEMYSEL SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Značku počas poslednej dekády poznačil svojimi bláznivými a extravagantnými kolekciami, ktoré boli často až na hranici gýča.

Americký módny návrhár Jeremy Scott po 10 rokoch končí na pozícii kreatívneho riaditeľa talianskej high fashion značky Moschino. Na tento post ho vymenovali v októbri 2013. Svoje pôsobenie v Moschino opísal ako „nádhernú oslavu kreativity a predstavivosti“.

„Som nesmierne hrdý na dedičstvo, ktoré po sebe zanechávam,“ dodal dizajnér. Ako píše módny magazín WWD, Scott perfektne vyplnil dieru po jeho predchodkyni Rosselle Jardini, ktorá bola na pozícii kreatívnej riaditeľky ešte od roku 1994, a skvele pochopil humor a ironického ducha zakladateľa značky.

Priniesol aj novú a modernejšiu identitu a priviedol značku do povedomia mnohých medzinárodných umelcov. Svoju poslednú kolekciu na jeseň 2023 predstavil minulý mesiac v Miláne a dodal jej ducha štýlu Ladies Who Lunch z 80. rokov minulého storočia. 

Jeremy Scott počas svojej poslednej prehliadky pre Moschino.
Jeremy Scott počas svojej poslednej prehliadky pre Moschino. Zdroj: TASR/AP

„Mám to šťastie, že som mal príležitosť pracovať s takou tvorivou jednotkou, akou je Jeremy Scott,“ povedal Massimo Ferretti, výkonný riaditeľ materskej spoločnosti Moschino Aeffe. „Rád by som sa mu poďakoval za jeho 10-ročnú oddanosť dedičstvu Franca Moschina a za uvedenie odlišnej a radostnej vízie, ktorá bude navždy súčasťou histórie Moschina,“ dodal.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Jeremy Scott sa preslávil svojimi extravagantnými kúskami už od čias, keď navrhoval veci pod hlavičkou Adidas Originals. Práve jeho bláznivé a extravagantné kolekcie, ktoré boli často až na hranici gýča, perfektne zapadali aj do konceptu značky Moschino.

V roku 2018 sme mali príležitosť porozprávať sa s Jeremym a priniesli sme vtedy na náš web aj exkluzívny rozhovor, v ktorom nám prezradil, aký je jeho individuálny proces tvorby, ale aj niečo zo zákulisia netradičnej spolupráce Moschino x H&M.

Odporúčané
H&M x Moschino mieri do obchodov. Jej tvorcovia Jeremy Scott a riaditeľka švédskeho giganta nám prezradili pikošky zo zákulisia H&M x Moschino mieri do obchodov. Jej tvorcovia Jeremy Scott a riaditeľka švédskeho giganta nám prezradili pikošky zo zákulisia 7. novembra 2018, 15:57
Domov
Zdieľať
Diskusia