Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s protikorupčným festivalom Pucung
4. marca 2023, 9:00
Čas čítania 1:03
Sponzorovaný obsah

Na protikorupčnom festivale Pucung v Košiciach ťa nečakajú len diskusie. Bude aj stand-up, výstava grafík či koncerty

ZAUJÍMAVOSTI KORUPCIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Témou festivalu bude slušnosť vo verejnom priestore.

Protikorupčný festival Pucung sa vracia do Košíc, 6. ročník sa uskutoční 21. – 22. apríla v Kulturparku. Nebude to však len o vážnych témach. Môžeš sa tešiť aj na stand-up od Silných rečí, výstavu a dražbu grafík či hudobný program. Prvých 200 lístkov je za zvýhodnenú cenu, tak s nákupom vstupeniek zbytočne nečakaj.

kúpiť vstupenky

 

Cieľom tohto ročníka je ukázať, že základom pozitívnej zmeny je otvorená a slušná diskusia. „Sme radi, že pozvanie prijalo viacero hostí, ktorí sú nositeľmi kultivovanosti a slušnej komunikácie v politike a vo verejnom priestore,“ uvádza riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková.

Výnimoční hostia

Piatkový warm-up program otvorí diskusia s primátorom Užhorodu Bohdanom Andriivom, primátorom Košíc Jaroslavom Poláčkom a expertom na zahraničnú politiku Alexandrom Dulebom na tému pomoci Ukrajine. Nasledovať bude premietanie filmu Kuciak: Vražda novinára.

V sobotu otvorí festival svoje brány o 14. hodine. V diskusiách vystúpia napríklad aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, sudkyňa Pamela Záleská, sociológ Michal Vašečka, policajný prezident Štefan Hamran a mnohí ďalší významní predstavitelia verejného i občianskeho sektora.

Návštevníci sa môžu tešiť na inšpiratívne talky s iniciatívami, ktoré pomáhajú menšinám alebo sú príkladmi toho, že slušnou komunikáciou sa dá meniť spoločnosť k lepšiemu.

Okrem diskusií na vážne témy organizátori pripravili aj veľa zábavy a sprievodného programu. Návštevníci sa môžu tešiť na Ťažký týždeň naživo, stand-up Silné reči či výstavu a dražbu unikátnych grafík v spolupráci so Zomri.

pucung
Fotografia z minulého ročníka festivalu Pucung. Zdroj: Pucung

Festival už tradične ponúkne kvalitný hudobný program. Headlinerom bude skupina Polemic. Na svoje si však prídu aj fanúšikovia rapu či alternatívnej scény.

Vstupenky sú v predaji od dnešného dňa. Prvých 200 záujemcov môže získať vstup za zvýhodnenú cenu.

viac informácií
pucung
Fotografia z minulého ročníka festivalu Pucung. Zdroj: Pucung
Domov
Zdieľať
Diskusia