Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2023, 14:30
Čas čítania 4:59
Jana Chovancová

Kozmetička Lenka: Nikdy si nevytláčaj vyrážky nechtami vo výťahu a nekupuj si ultrazvukovú špachtľu, ak s ňou nevieš robiť

Kozmetička Lenka: Nikdy si nevytláčaj vyrážky nechtami vo výťahu a nekupuj si ultrazvukovú špachtľu, ak s ňou nevieš robiť
Zdroj: Unsplash/Content Pixie
ZAUJÍMAVOSTI NIKDY BY SOM...
Uložiť Uložené

Tentokrát nám o veciach, ktoré by nikdy neurobila, porozprávala kozmetička Lenka Mikyska. Dozvieš sa napríklad aj to, prečo nie je na mieste zatajovať tehotenstvo.

Nikdy by sme... si nemysleli, že aj povolanie kozmetičky zahŕňa množstvo vecí, na ktoré si treba dať pozor. Tak ako každé iné povolanie, aj toto však má pravidlá, o ktorých si možno nevedel. Preto k nám do Refresheru prišla kozmetička Lenka, ktorá ti prezradí viac o najčastejších chybách, ktoré robia aj jej zákazníčky.

Lenka Mikyska si otvorila svoj vlastný kozmetický salón 2 True Skin v Bratislave. Starostlivosť nielen o pleť, ale aj o „wellbeing“ zákazníčok je jej hobby, do ktorého investuje svoj voľný čas. Vzdeláva sa v odbore kozmetiky, ale nahliada aj do iných sfér, aby docielila čo najlepší výsledok. V prípade potreby spolupracuje napríklad aj s odbornými lekármi, pretože ako sama hovorí, „veľa problémov s pleťou v sebe ukrýva nejakú zdravotnú komplikáciu“.

V tomto článku ti Lenka predstaví sedem vecí súvisiacich s jej prácou, ktoré by na mieste jej klientky za žiadnych okolností neurobila. V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavé články z domova i zo sveta. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+

Nikdy by som... nezatajila procedúry, ktoré som pred návštevou kozmetičky absolvovala 

Otázky o tom, či si absolvovala nejaké procedúry, sa ťa kozmetička nepýta preto, lebo je zvedavá. Podľa odpovedí vie však vyhodnotiť, čo je pre teba bezpečné, a tým predísť rôznym problémom.  

Odporúčané
Viktor čistí autá: Nikdy by som v aute nefajčil a nenechával by som čistenie zvratkov na neskôr, obsahujú kyselinu Viktor čistí autá: Nikdy by som v aute nefajčil a nenechával by som čistenie zvratkov na neskôr, obsahujú kyselinu 31. marca 2023, 9:30

„Po rôznych výplniach alebo po botoxe nie je vhodné dva týždne vykonávať procedúry, na čo vás určite upozorní aj lekár. Je to skrátka preto, aby materiál dobre sadol a aby sme ho neposunuli tam, kam nechceme. Predídeme napríklad tomu, aby sa z čela bez vrások stalo padnuté obočie,“ vysvetľuje dôležitosť komunikácie medzi zákazníčkou a kozmetičkou Lenka.

botox,  ihla, plet, tvar
Zdroj: Unsplash/Vlad Egorov

Nikdy by som... si nevytláčala akné nechtami pri zlom svetle

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 131374 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo netreba zanedbávať odborných lekárov.
  • Prečo by si si mala dávať pozor, ak si kúpiš ultrazvukovú špachtľu.
  • O čo si koleduješ, ak si vytláčaš akné v zrkadle vo výťahu. 
  • Prečo by si nemala pred kozmetičkou zatajiť, že si tehotná.
  • Prečo je komunikácia medzi kozmetičkou a zákazníčkou dôležitá. 
Domov
Zdieľať
Diskusia