Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. februára 2023, 18:30
Čas čítania 0:59
Martin Mičuda

Nová Toyota Grand Highlander má mať až 8 plnohodnotných miest pre dospelé osoby

Nová Toyota Grand Highlander má mať až 8 plnohodnotných miest pre dospelé osoby
Zdroj: Toyota
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY TOYOTA
Uložiť Uložené

O pohon sa stará jedna z troch motorických verzií.

Toyota začala predávať model Highlander v roku 2021 v Európe. Highlander sa stal aj na Slovensku relatívne populárny, najmä ak zoberieme do úvahy, že nejde o lacný model. V kontexte triedy však dokáže ponúknuť veľa. 

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Medzi jeho prednosti patrí aj 7-miestna konfigurácia interiéru, hoci tretí rad sedadiel je skôr pre osoby nižšieho vzrastu. To sa však Toyota chystala už dlhšie vyriešiť, a preto predstavili ešte väčšiu verziu Grand Highlander, ktorá má mať 8 plnohodnotných miest pre dospelé osoby. Novinka sa od klasického vyhotovenia líši už na prvý pohľad – vpredu má ostrejšie línie, bok karosérie je pre zmenu hladký a samotná strecha už pozvoľna neklesá smerom dozadu.

Toyota, Grand Highlander,
Zdroj: Toyota

Auto stojí na 18 až 20" diskoch kolies, pričom výbavy počítajú s tromi stupňami – XLE, Limited a Platinum. Verzia Grand je určená primárne pre americký trh, v Európe sa predávať nebude. Toyota novinku radí medzi klasický Highlander a ešte väčší model Sequoia.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Zásadne odlišný je kokpit, ktorého centrom je 12,3" displej zasadený v značne uhladenejších tvaroch palubnej dosky. Je teda otázne, či sa podobne zmení aj klasický Highlander. Novinka má vyhrievané sedadlá vo všetkých troch radoch, v druhom rade je navyše možné vystriedať konvenčnú 3-miestnu lavicu za dve samostatné kreslá. Po sklopení druhého i tretieho radu sedadiel vznikne priestor s objemom až 2 760 litrov.

O pohon sa stará jedna z troch motorických verzií – 2,4-litrový preplňovaný štvorvalec, 2,5-litrový hybridný štvorvalec alebo plug-in hybrid. Ten pod označením Hybrid MAX kombinuje elektromotor a 2,5-litrový motor, pričom jeho výkon je až 367 koní a 542 Nm.

Toyota, Grand Highlander,Toyota, Grand Highlander,Toyota, Grand Highlander,Toyota, Grand Highlander,
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia