Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2023, 14:30
Čas čítania 8:59
Tímea Krauszová

Tvárová joga ti za 15 minút denne sľubuje pevnú pleť bez vrások. Zisťovali sme, kde ju nájdeš, koľko stojí a či naozaj funguje

Tvárová joga ti za 15 minút denne sľubuje pevnú pleť bez vrások. Zisťovali sme, kde ju nájdeš, koľko stojí a či naozaj funguje
Zdroj: Pexels/olia danilevich
MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU KRÁSA SKRÁŠĽOVACIE PROCEDÚRY
Uložiť Uložené

Tvárová joga je vraj prírodnou náhradou botoxu, sľubuje ostrejšie kontúry aj jemnejšie vrásky. Vie tieto sľuby aj naplniť?

Príbeh Tess Christian v roku 2015 obletel všetky médiá. Vtedy 50-ročná žena vravela, že sa neusmievala už štyridsať rokov a vďaka tomu, že si vytrénovala kontrolu nad mimikou, nemá žiadne vrásky. Jej príbeh dodnes generuje miliardy vyhľadávaní na Tiktoku a iných sociálnych sieťach.

Ľudí zaujíma, ako omladnúť bez ihly, a cítiť to aj na slovenskom trhu. Pribúdajú nové „fitká“, kde ti k cvičeniu stačí veľmi ľahké závažie: dve ruky. Reč je o posilňovniach pre tvoju tvár.

Takzvaný face workout alebo tvárové cvičenia sú už dlho súčasťou kozmetických ošetrení. Rôzne naťahovanie, masírovanie a iné „máganie“ kože a svalov na tvári však doteraz ostávali nevýraznou súčasťou akéhosi rituálu. Očakávali sme od toho relax, ale „tie skutočné“ výsledky mali priniesť iné časti ošetrenia: čistenie, masky, pílingy či rôzne prístroje. Dnes však v Bratislave, v Nitre či v Trnave nájdeš špecializované salóny krásy, kde jadro ošetrení tvorí práve tvárové cvičenie.

Čo všetko tvárové workouty sľubujú? Hlboké vrásky by sa mali vyhladiť, jemné vrásky úplne zmiznúť, líčka sa zdvihnúť a lícne kosti viac vyniknúť. Kruhy pod očami by mali byť otázkou minulosti, kútiky sa zdvihnú tam, kde boli pred rokmi, a okrem toho bude pokožka vyzerať žiarivo.

Odporúčané
Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) 19. apríla 2024, 9:30

Aj nám to znelo až príliš dobre, preto sme začali zisťovať, či týmto sľubom môžeme veriť. Sú masáže a tvárové cvičenia inšpirované pradávnymi technikami prevažne z Východu novým štandardom v prevencii starnutia? Alebo ide len o pozlátku, ktorá nezastaví ani čas, ani tempo, ktorým nám koža ovísa a stráca pružnosť?

Na tieto otázky nám odpovedali:

Workout, pri ktorom sa nespotíš

Lektorka a školiteľka tvárovej jogy Zuzana Ondrisová si výsledky cvičenia najskôr overila na vlastnej koži. S tvárovou jogou už má desaťročné skúsenosti a vníma ju ako možnosť prirodzeného omladenia. Online kurzy aj s podporou a materiálmi ponúka za 59 eur. Sama absolvovala rôzne vzdelávania a naučila sa viaceré metódy, po rokoch si už vytvorila vlastný koncept toho, ako tvárovú jogu robí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Feckova Ondrisova (@zuzana_tvarovajoga.sk)

Tento systém práce je v oblasti tvárových cvičení bežný. Lektorky či trénerky (zvyčajne ide o ženy) absolvujú buď školu konkrétnej známej tvárovej jogínky, alebo aj školenia viacerých lektoriek. Kombinujú ich aj s kozmetickými kurzmi a ďalším vzdelávaním a často si vytvoria celý systém práce s klientmi.

Odporúčané
Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? 5. apríla 2024, 9:30

Tie, ktoré majú vlastné štúdiá (tzv. tvárové fitness centrá), konzultujú aj so svojimi klientkami priamo počas tréningov. Ženy potom odchádzajú domov s niekoľkými cvikmi, ktoré môžu robiť každý deň, prípadne aj s pomôckami, ktoré si môžu zakúpiť v salónoch. 

A práve bez toho domáceho cvičenia to nebude úplne ono. Všetky cvičiteľky tvárovej jogy, s ktorými sme hovorili, svorne tvrdia, že pre optimálne výsledky je potrebné cvičiť každý deň, minimálne 15 minút. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 128358 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy môžeš podľa lektoriek tvárovej jogy očakávať výsledky.
  • Či môže tvárové cvičenie pomôcť s dvojitou bradou alebo kruhmi pod očami.
  • Čo si o tvárovej joge myslí kožná lekárka.
  • Či cvičenie nahradí botox.
  • Fotografie pred/po žien, ktoré vyskúšali tvárovú jogu.
Domov
Zdieľať
Diskusia