Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. decembra 2022, 10:30
Čas čítania 2:18
Adriana Královičová

Snoubord od Louis Vuitton či frisbee tanier od Prady? Bizarné produkty módnych značiek sa pohybujú v šialených sumách

Snoubord od Louis Vuitton či frisbee tanier od Prady? Bizarné produkty módnych značiek sa pohybujú v šialených sumách
Zdroj: Chanel/Chanel/Prada
MÓDA DIZAJN GUCCI LOUIS VUITTON MÓDA UMENIE
Uložiť Uložené

Prada predáva pingpongové rakety, Chanel skejtbord. V článku ti prinášame 10 produktov módnych značiek, ktoré nemajú s módou nič spoločné.

Módne značky sa dávno neprezentujú len kolekciami oblečenia a doplnkov. Do svojho portfólia produktov zahŕňajú často bytové doplnky, dekorácie či športové pomôcky. Vedel si, že Louis Vuitton predáva šarkana a Gucci zase šach?

Ak si si myslel, že podobné produkty by mohli značky predávať za menej peňazí ako odevy, si na omyle. Ich dizajnové kúsky majú často šialené ceny. Vytvorili sme zoznam 10 produktov, ktorých ceny sa pohybujú v bizarne vysokých číslach.  

Mramorový snoubord Louis Vuitton

Snoubord v mramorovom prevedení pochádza z limitovanej kolekcie, ktorú navrhol Virgil Abloh. Vyrobilo sa len 100 kusov. Vzor snoubordu je inšpirovaný scénou módnej prehliadky jeseň/zima 2021, ktorej dominoval zelený mramor. Samozrejme, dizajnu nechýba emblém LV.  Ak chceš na svahu túto zimu zažiariť, snoubord kúpiš na oficiálnej stránke za 7 500 dolárov (cca 7 111 eur). 

Snoubord stojí 7 500 dolárov.
Snoubord stojí 7 500 dolárov. Zdroj: Louis Vuitton

Gucci šach 

Šach v Gucci dizajne predstavuje nadčasový kúsok na voľný čas. Ideou značky bolo, aby si ho ľudia prenechávali z generácie na generáciu. Klasická šachovnica je vyrobená z béžového a ebenového lakovaného mahagónového dreva. Šachové figúrky majú na sebe logo Gucci. Je zabalený v kufríku v charakteristickom motíve GG Supreme zdobeným dvojitým G a pásikom. Ide o tradičný dizajn, ktorý vzdáva hold koreňom Gucci. Značka hru predáva za 10 400 dolárov (cca 9 860 eur). 

Gucci šach stojí neuveriteľných 10 400 dolárov.
Gucci šach stojí neuveriteľných 10 400 dolárov. Zdroj: Gucci

Prada frisbee

Lietajúci tanier je súčasťou kolekcie lifestylových doplnkov. Prada vytvorila produkty, ktoré majú potešiť milovníkov prírody a športových aktivít. Toto frisbee značka ponúka v modrej, žltej a oranžovej farbe spolu s nylonovým puzdrom. Obyčajný plastový tanier s logom Prada kúpiš za 750 dolárov (cca 711 eur) na oficiálnej stránke

Prada vytvorila produkty, ktoré majú potešiť milovníkov prírody a športových aktivít.
Prada vytvorila produkty, ktoré majú potešiť milovníkov prírody a športových aktivít. Zdroj: Prada

Off White hracie karty

Súprava obsahuje dva balíčky hracích kariet a krabičku z masívneho dubového dreva. Dizajn kariet ladí s charakteristickými farbami značky Off White. Sú v kombinácii modrej a bielej farby. Na zadnej strane každej karty je vytlačený nápis „DISCARD“. Na drevenom obale nechýba modré logo. Ak chceš zaujať návštevu alebo potešiť svojich blízkych, karty kúpiš na oficiálnej stránke značky za 285 eur. 

Dizajn kariet ladí s charakteristickými farbami značky Off White.
Dizajn kariet ladí s charakteristickými farbami značky Off White. Zdroj: Off White

Chanel skejtbord a surf

Oba produkty boli súčasťou kolekcie spring/summer 2019. Francúzsky dom uviedol na trh luxusný skejtbord aj lesklý surf pre tých, ktorí chcú svojim športovým záľubám pridať nádych luxusu. Skejtbord za 7 700 eur je čierny, obohatený o biele kolieska a logo značky Chanel. Strieborná surfová doska za 8 900 eur je vyrobená z hliníka, skla a polyuretánu. Nechýba tiež logo. Tieto položky už na stránke nie sú dostupné. 

Letným športom pridajú nádych luxusu.
Letným športom pridajú nádych luxusu. Zdroj: Chanel

Prada pingpongové rakety

Pár obyčajných pingpongových rakier s logom Prada predáva za 2 500 dolárov (cca 2 370 eur). K sade sú doplnené dve pingpongové loptičky s logom Prada. Puzdro je vyrobené z re-nylonu, charakteristickej látky Prada vyrobenej z recyklovaných plastových materiálov zozbieraných v oceáne. 

Súšasťou balenia sú dve loptičky s logom Prada.
Súšasťou balenia sú dve loptičky s logom Prada. Zdroj: Prada

Luis Vuitton šarkan

Šarkan s monogramom LV je súčasťou limitovanej kolekcie. Vyrobený je z technického nylonového materiálu. Luxusná módna značka ho predáva za šialených 6 850 dolárov (cca 6 494 eur). 

Lietajúci šarkan je pokrytý monogramom LV.
Lietajúci šarkan je pokrytý monogramom LV. Zdroj: Louis Vuitton/Jacquemus

Mini taška v tvare helmy od značky Chanel

Okrem toho, že značka urobila tašku aj z nákupného košíka, ktorý môžeš mať za absolútne šialených 46 588 eur, na trh uviedli aj kabelku v tvare motorkárskej helmy. Kolekcia Minaudiere 2023 vznikla pod kreatívnym vedením Virginie Viard. Suma nie je zatiaľ zverejnená. Ku kolekcii patrí tiež taška, ktorá bola inšpirovaná hracím automatom. 

Sumy k mini produktom ešte nie sú zverejnené.
Sumy k mini produktom ešte nie sú zverejnené. Zdroj: Chanel

Hracie kocky Gucci

Súprava piatich kociek stojí 430 dolárov (cca 407 eur). Kolekcia Ouverture ponúka produkty, ktoré môžu ľudia využiť vo voľnočasových aktivitách. Zelené kocky s logom sú predávané v luxusnom obale z materiálu demetra. Ide o ekologický materiál, ktorý kombinuje suroviny bez živočíšnych druhov, predovšetkým z udržateľných, obnoviteľných a biologických materiálov.

Súprava sa skladá z piatich hracích kociek. Stojí 430 dolárov.
Súprava sa skladá z piatich hracích kociek. Stojí 430 dolárov. Zdroj: Gucci
Domov
Zdieľať
Diskusia