Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2022, 12:30
Čas čítania 1:24
Adriana Královičová

Helena Bonham obraňuje Johnnyho Deppa aj Rowlingovú. Neznášam cancel culture, pripomína mi to hon na čarodejnice, hovorí

ZAUJÍMAVOSTI HOLLYWOODSKI HERCI JOHNNY DEPP
Uložiť Uložené

V rozhovore za zastala aj autorky Harryho Pottera J. K. Rowlingovej. Otvorila tému sexuálnych praktík hercov či ich názorov. Ich vyhadzovanie z profesionálnych kruhov prirovnala k honu na čarodejnice, pričom cíti nedostatok porozumenia.

Helena Bonham v najnovšom rozhovore pre The Times UK obhajovala svojho bývalého kolegu Johnnyho Deppa aj spisovateľku J. K. Rowlingovú. Tá sa stala terčom kritiky za svoje názory na transrodových ľudí.

Všetko začalo jej statusmi na Twitteri, kde uverejnila niekoľko príspevkov na tému rodu a sexuality. Komentár, ktorý uverejnila, sa zaoberal tým, ako po koronavírusovej pandémii môžeme vytvoriť svet, ktorý je rovnejší a spravodlivý voči ľuďom s menštruáciou vrátane transrodových ľudí. Rowlingovú znepokojil výraz „ľudia, ktorí menštruujú“, ktorý ironicky okomentovala.

J.K.Rowlingová
Zdroj: Twitter/J.K.Rowling

Helena dáva celkom jasne najavo, čo si myslí o takzvanej „cancel culture“. Podľa jej slov nikto nemá právo vytláčať ľudí zo sociálnych či z profesionálnych kruhov, a to ani v prípade, že sa niečím previnili, informuje Variety. 

„Zakazujete géniom ich sexuálne praktiky? Zostali by ste veľmi prekvapení, ak by ste sa pozreli na záľuby viacerých ľudí. Veľa z nich by diskvalifikovali. Ľuďom nemôžete zakazovať nič. Neznášam cancel culture, je hysterická a pripomína mi to hon na čarodejnice. Nevidím v tom dostatok porozumenia,“ povedala Helena v najnovšom rozhovore. 

Amber Heard | Johnny Depp
Johnny Depp a Amber Heard na súde vo Virgínii. Zdroj: TASR/AP/Steve Helber, Pool

Hercovi ostro sledovaný súdny proces s Amber Heard priniesol množstvo problémov. V dôsledku tejto kauzy prišiel o lukratívne herecké úlohy. Jeho fanúšikovia sa báli, či sa vôbec k herectvu vráti. Helena preslávená postavou Bellatrix z Harryho Pottera tvrdí, že Johnnyho návrat na filmovú scénu bude veľkolepý. Tým mu vyjadruje veľkú podporu. Podľa herečky je dnes už úplne ospravedlnený od všetkých obvinení. 

Odporúčané
Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa 13. februára 2024, 12:30

V rozhovore takisto spomenula Amber Heard, o ktorej tvrdí, že sa len zviezla na vlne #MeToo. Ide o hnutie, ktoré bojuje proti sexuálnemu obťažovaniu a zneužívaniu. Podľa nej Amber naskočila do rozbehnutého vlaku. Chcela byť jedným z dievčat na plagáte, pretože to bol trend. 

J.K.Rowlingová filmy
Zdroj: Getty Images/Mike Marsland

Obhajovala tiež spisovateľku J. K. Rowlingovú v súvislosti s jej komentármi, ktoré ľudia označili ako transfóbne. „Je to strašné. Ona povedala len svoj názor a v dôsledku toho sa stala terčom prenasledovania, ktoré bolo privedené až do extrému. Každý si nesie svoju vlastnú traumu z minulosti. Musíte to rešpektovať. To, odkiaľ ľudia pochádzajú, odkiaľ pochádza ich bolesť. Nemusíte so všetkým súhlasiť, to by bolo šialené a nudné. Nemyslela to agresívne, len hovorila niečo z vlastnej skúsenosti,“ cituje z rozhovoru Variety. 

Domov
Zdieľať
Diskusia