Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2022, 13:13
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

Ruka zo seriálu o Addamsovcoch nevznikla digitálne. Takto vyzeralo jej natáčanie

FILMY A SERIÁLY SPRÁVY ZO SVETA WEDNESDAY
Uložiť Uložené

Herec musel kvôli scénam s rukou veľakrát ležať v neprirodzených polohách.

Netflix len nedávno na svoju platformu pridal seriál Wednesday, kde hlavnú úlohu stvárnila Jenna Ortega. Wednesday v ňom nevystupuje ako jediný člen z rodiny Addamosvcov. Jej verným spoločníkom je aj známa chodiaca ruka pomenovaná ako Vec.

Streamovací gigant pritom na sociálnych sieťach zverejnil fotografie zo zákulisia, na ktorých vidno, ako sa zábery s rukou nakrúcajú. Aj keď si mnohí diváci mysleli, že je ruka vytvorená výhradne pomocou počítačových efektov, nie je to pravda.

Anketa:
Vedel/vedela si o tom, že Vec hral človek?
Áno.
Nie.
Áno.
45 %
467 Hlasov
Nie.
55 %
580 Hlasov

V skutočnosti ju obsluhuje herec Victor Dorobantu oblečený v modrej kombinéze, ktorého následne z obrazu na scéne VFX umelci odstránia. Vo finále tak vidíme iba chodiacu ruku.

Podľa Netflixu bolo pre výkonného producenta Tima Burtona dôležité, aby Vec hral skutočný herec a tvorcovia by pomocou CGI upravovali iba niektoré prvky. Všetkých 8 častí nového seriálu je na Netflixe dostupných od 23. novembra 2022.

Oplatí sa Wednesday vôbec pozerať? Prečítaj si, ako sa nám páčila prvá epizóda.
Domov
Zdieľať
Diskusia