Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2022, 14:30
Čas čítania 4:31
Tímea Krauszová

Týždeň sme skúšali nové produkty slovenskej značky SIMPL Therapy, z ktorých vybuchol Instagram. Oplatí sa do nich investovať?

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU RECENZIE NA BEAUTY PRODUKTY SLOVENSKÁ A ČESKÁ KOZMETIKA
Uložiť Uložené

Týždeň sme testovali novú kolekciu slovenskej kozmetiky. Čo si o nej myslíme?

Slovenská značka ENVY Therapy predstavila koncom novembra novú kolekciu krémov a sér. Už jej názov prezrádza, že miesto zložitých rutín stavili na jednoduchosť. V kolekcii SIMPL Therapy je zatiaľ osem produktov: séra a krémy sú vhodné na všetky typy pleti.

Produkty nie sú rozdelené podľa pohlavia, veku či typu pleti. Miesto toho si môžeš vybrať  podľa účinku alebo toho, akú konzistenciu preferuješ. Celá kolekcia je vegánska a netestovaná na zvieratách, vyrobili ju v Bratislave. Navyše, láka nižšími cenami ako jej staršia „sestra“ ENVY Therapy. SIMPL sa pohybuje v cenovom rozhraní od 18 do 25 eur.

Samozrejme, otestovať sme ju museli aj na vlastne koži. Po týždni používania ti naša redaktorka Tímea a naša planning directorka Sára prinášajú podrobnú recenziu. Nejde o platenú recenziu, všetko, čo sa dočítaš v nasledujúcich riadkoch, odráža našu reálnu skúsenosť s produktom.

simpl therapy kozmetika
Zdroj: Refresher/Pavol Chochula
Kozmetiku sme testovali 7 dní a v hodnotení sa dočítaš:
– aký sme mali prvý dojem zo SIMPL Therapy,
– ako sa produkty používajú (vôňa, textúra, rozmazateľnosť, pocit na koži a výdrž),
– efekt na koži po pár dňoch,
– či by sme si kozmetiku kúpili znova a ktorý produkt je náš obľúbený.

Sára má suchšiu pleť a rieši najmä prvé prejavy starnutia a dehydratáciu. Testovala antioxidant serum, hydratation serum, face cream (s 20 % olejov) a rich face cream (30 % olejov). Celá rutina, ktorú testovala, má hodnotu 89 €.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Tímea má mastnú a aknóznu pleť a ani počas testovania nevyradila retinoid na predpis od kožnej lekárky. Testovala anti-wrinkle serum a pore-minimize serum a dva ľahšie krémy – face gel cream a light face cream. Rutina, ktorú testovala, stojí dokopy 93 €.

Obe používajú denne SPF a mejkap. Produkty na odlíčenie a čistenie mali vlastné, SIMPL Therapy v budúcnosti plánuje rozšíriť kolekciu práve aj o čistiace produkty na pleť.

Tímea (vľavo) a Sára (vpravo) testovali produkty SIMPL Therapy jeden týždeň.
Tímea (vľavo) a Sára (vpravo) testovali produkty SIMPL Therapy jeden týždeň. Zdroj: Refresher/Tímea Krauszová, Sára Sarvašová
Biznis s krásou rozoberáme kriticky, nezaujato, oslovujeme pri tom odborníkov a chceme vyvracať najväčšie mýty a prinášať overené informácie. Ak ťa takýto obsah baví, pridaj sa do klubu Refresher+ aj ty. 

Prvé dojmy: balenie, ktoré poteší každého „skintelektuála“

Sára: V SIMPL Therapy rozhodne vedia, že prvý dojem je dôležitý. Na prezentácii si dali záležať, farba aj celkový dizajn balenia sú veľmi citlivo zvolené. Akurátne hravé, elegantné aj moderné zároveň.

Pumpička sa zatvára jednoducho, pokojne si krémy a séra hoď do kufra pri cestovaní.
Pumpička sa zatvára jednoducho, pokojne si krémy a séra hoď do kufra pri cestovaní. Zdroj: Refresher/Pavol Chochula

Mám pocit, že pri balení vypočuli všetky prosby, ktoré kedy niekto k baleniu produktu mohol mať. Airless dávkovanie so zatváracou pumpičkou vo veľkosti vhodnej aj do lietadla je snom každého fanúšika skincare. Nehrozí, že nejaká časť krému ostane nevyužitá. Jediné, čo môžem baleniu vytknúť, je rozoznateľnosť. Všetky produkty vyzerajú rovnako, takže ak ich chce človek používať viac, musí najprv vylúštiť, či berie do rúk správny produkt.

Odporúčané
Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? 27. februára 2024, 12:00

Produkty sú neparfumované, prirodzená vôňa ingrediencií v sérach mi miestami pripomínala vôňu surového zemiaka, no nie je to nič výrazné alebo vyslovene nepríjemné, po pár minútach som to vôbec nevnímala.

Tímea: Na rozdiel od nepriesvitných balení pri produktoch SIMPL vidíš, koľko produktu ti ostáva, čo považujem za výhodu. Balenie je hravé a pekné, pumpičkou si viem určiť, koľko produktu chcem použiť – niečo, čo po prvých dvoch prehnane veľkých dávkach prišlo vhod. Súhlasím, že pumpička, cez ktorú sa k produktu nedostane vzduch a zároveň z neho na konci nemusím zvyšky krému vyškrabávať, je fantastická a prajem si ju pre všetky produkty, ktoré používam.

Preferujem produkty bez parfumácie s výnimkou, ak tie voňavé látky spĺňajú aj inú úlohu než rolu parfumu. Aj to ma na SIMPL Therapy potešilo, a hoci niektoré produkty trošku „posmrdkávajú“, nie je to nič nepríjemné a necítim to dlhšie ako pár sekúnd.

Naše dojmy po týždni používania

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125957 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzerajú jednotlivé konzistencie krémov a sér.
  • Aký sme pozorovali efekt na koži a či nám produkty sadli.
  • Ktoré by sme si kúpili znovu a pri ktorých váhame (a prečo).
Domov
Zdieľať
Diskusia