Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2022, 18:30
Čas čítania 1:24
Daniel Mikolášik

Separ v putách, Momo vo vyšetrovačke a Pil C v policajnej veste. Nový klip priniesol profesionálnu produkciu ako z filmu

HUDBA HUDOBNÉ NOVINKY MOMO PIL C RAP RAPOVÁ SCÉNA SEPAR SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Bratislavské oddelenie rapových vrážd, ako klip opisuje Momo, je hotový vizuálny zážitok.

Trojica slovenských rapových stálic Momo, Separ a Pil C prináša nový videoklip k skladbe Vyrobím tlak z Momovho EP Sequel of Momo. Ten síce vyšiel už 11. novembra, no jedinečný sprievodný vizuál, o ktorý sa postaral Juraj Škula, zverejnil raper až po takmer dvojtýždňovom odstupe.

Bratislavské oddelenie rapových vrážd, ako klip opisuje Momo, je hotový vizuálny zážitok. Profesionálna produkcia pripomína zahraničné akčné filmy. V klipe vystupuje Momo ako detektív na mieste činu či vo vyšetrovačke, Separ v putách sa zahral na podozrivého a Pil C v kukle a policajnej nepriestrelnej veste sa zas stal šéfom zásahovej služby.

Anketa:
Čo hovoríš na Momov nový klip?
Extrém!
Priemerný.
Až tak ma nezaujal.
Extrém!
57 %
130 Hlasov
Priemerný.
17 %
39 Hlasov
Až tak ma nezaujal.
26 %
58 Hlasov

Svoj úžas z klipu neskrývali ani viacerí rapoví kolegovia ako Samey či Rida Radar, ktorí o Momovi hovoria, že patrí k špičke interpretov a nový klip je vraj zatiaľ najlepší, aký u nás kedy vznikol. Za produkciou stáli Jana Šlebodová a Juraj Skula, kameru mal na starosti Martin Staňo a súčasťou klipu boli okrem hlavných protagonistov aj bezpečnostné zložky.

„Je trúfalé tvrdiť, že sme v niečom prví, pretože filmové klipy tu už boli, ale takýto originálny námet a spracovanie tu na Slovensku v našom rape ešte neboli. Za to je zodpovedný Juraj Škula a, samozrejme, celá jeho crew. Ďakujem,“ odpovedal Momo na pozitívne reakcie na Instagrame.

Vyrobím tlak však nie je jedinou skladbou z EP, ktorá dostala sprievodný videoklip. Ešte v septembri vyšiel aj klip k skladbe s názvom Cool brate, na ktorom hosťuje aj Rida Radar, ako ukážka na pripravovaný Momov projekt. Takisto ide o jednu z najúspešnejších skladieb z EP-čka, na ktorom sa raper snažil zachytiť jednoliaty koncept.

Odporúčané
Momo: Už dávno nie je doba legendárnych albumov (Rozhovor) Momo: Už dávno nie je doba legendárnych albumov (Rozhovor) 15. mája 2022, 16:30

Ide o druhý hudobný projekt, ktorý petržalský raper vydal v roku 2022. Najprv sa o slovo prihlásil s projektom Dravec, ktorý bol tradičným štúdiovým počinom, na ktorom Momo ukazoval fanúšikom svoj osobný progres a zároveň na ňom zhrnul ďalšiu etapu svojho života.

 
„Album je o mnohých emóciách. Keď je veľa trackov, musíš byť rôznorodý a nemôže to byť na jedno kopyto, nedáva to zmysel. Ešte som nikdy nespravil krátky konzistentný projekt, čo sa týka tém, tempa, hudby a celkového štýlu. Chcem to spraviť, láka ma to,“ povedal Momo v našom rozhovore v máji 2022. 

Domov
Zdieľať
Diskusia