Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. novembra 2022, 13:30
Čas čítania 1:19
Adriana Královičová

Megalomanská vianočná výzdoba: Dior premenil obchodný dom Harrods v Londýne na obrovskú „perníkovú chalúpku“

Megalomanská vianočná výzdoba: Dior premenil obchodný dom Harrods v Londýne na obrovskú „perníkovú chalúpku“
Zdroj: Dior.com
MÓDA DIOR MÓDA UMENIE ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Módny svet opäť priniesol zaujímavý architektonický skvost. Tentokrát sa Dior spojil s obchodným domom Harrods. Kombinácia anglického ducha a francúzskeho luxusu vytvorila perníkovú krajinku, v ktorej sa návštevníci budú cítiť ako v rozprávke.

Chystáš sa užiť si predvianočný Londýn? Nesmieš obísť legendárny obchodný dom Harrods, ktorý každý rok ohúri veľkolepou vianočnou výzdobou. Tentokrát v spolupráci s francúzskym módnym domom Dior.

Od 10. novembra do 3. januára 2023 si môžeš v obchodnom dome pozrieť prehliadku unikátnych dekorácií a gurmánskych zážitkov, informuje Dior na svojej stránke.

Na budove známeho obchodného centra nenájdeš kúsok neozdobeného miesta. Na výzdobe viac ako rok pracovalo takmer 200 ľudí. Interiér ponúka zákutia, kde nájdeš kozmetiku, módu aj jedlo. 

Spolupráca vznikla zo vzájomného, dlhoročného rešpektu značiek, zakladateľ Christian Dior bol vždy veľkým milovníkom Anglicka. Od roku 1953 si vytvoril s obchodným domom významný vzťah. Harrods je zase symbolom britskej elegancie. Tentokrát sa tieto dve legendy spojili, aby spoločne oslávili kúzlo Vianoc. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dior Official (@dior)

Okná a výklady obchodného domu Harrods sú naplnené legendárnymi módnymi kúskami, doplnkami či kozmetikou a tiahnu sa pozdĺž celej ulice. Priestor zdobia perníkové dekorácie, ktoré v zmenšených verziách približujú históriu luxusného módneho domu Dior. Môžeš tu vidieť malé perníkové šaty, saká, topánky i parfumy. 

Odporúčané
Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť 28. marca 2024, 15:30

Fasáda celej budovy sa pýši svetelnými inštaláciami. Čarovné divadlo, ktoré rozsvietilo celú ulicu Brompton Road, ťa ohúri, aj keď si neprišiel práve na nákupy. Nechýbajú motívy kvetov a hviezd, typické pre značku Dior. Vzdávajú hold výtvorom, ktoré navrhol Pietro Ruffo pre kolekciu Dior 2023 spoločne s kreatívnou riaditeľkou Mariou Graziou Chiuri. 

Žiarivá výzdoba obchodného domu Harrods priniesla do ulíc čarovnú vianočnú atmosféru.
Žiarivá výzdoba obchodného domu Harrods priniesla do ulíc čarovnú vianočnú atmosféru. Zdroj: Dior.com

Výstava približuje taktiež historickú cestu Diora, kde zobrazuje repliky symbolickej architektúry miest ako Granville po La Colle Noire a 30 Montaigne. Hostia si môžu popri prehliadke zaobstarať množstvo vianočných darčekov a limitovaných edícii v pop-up obchode.

Nahliadnuť môžeš aj do príbehu legendárnych návrhov, vzorov, haute couture kolekcie, šperkov a na nový rad starostlivosti o pleť. Výstava vzdáva hold napríklad kabelke Lady Dior, kolekcii flakónov Miss Dior, Dior Saddle Bag či Dior Book Tote.

Hostia si budú môcť posedieť v novej kaviarni Dior Café. Bola vytvorená špeciálne na túto príležitosť. Ponuka jedál bola inšpirovaná francúzskou kuchyňou s nádychom britského vplyvu. Potešenie tak bude nezabudnuteľné pre všetky zmysly. 

architektúra Dior Vianoce módaarchitektúra Dior Vianoce módaarchitektúra Dior Vianoce módaarchitektúra Dior Vianoce móda
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia