Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2022 o 16:30
Čas čítania 7:31
Tímea Krauszová

Netflix má novú pecku: ženám sľubovali 15-minútové orgazmy, ale z rozkoše sa vykľula vyšinutá sekta. Toto je príbeh firmy OneTaste

ZAUJÍMAVOSTI DOKUMENTÁRNE FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY 2022 ORGASM INC.
Uložiť Uložené

Novinka na Netflixe sa venuje firme, ktorú médiá žartovne označovali za sektu. Až kým nevysvitlo, že sektárske praktiky naozaj využíva.

Nicole Daedonová sľubovala ženám 15-minútové orgazmy. V San Franciscu založila firmu OneTaste, ktorá sa za niekoľko rokov stala svetovým fenoménom. Jadrom jej učenia bola tzv. „orgazmická meditácia“, ktorú na kurzoch a workshopoch za nemalé peniaze učili obrovské množstvo ľudí. Daedonová dokonca o svojej práci prednášala na konferencii TED, kde hovorila o orgazme ako o lieku, a rozdávala desiatky rozhovorov pre médiá.

Bývalí zamestnanci spoločnosti OneTaste však vravia, že nie všetko vo firme bolo o rozkoši. Hovoria o vymývaní mozgov, manipulácii, zadlžení sa a sexuálnom vykorisťovaní. 

Príbeh o spoločnosti, ktorá navonok pôsobí ako obyčajný podnik, no vnútri používa sektárske praktiky, spracoval do dokumentárneho filmu Netflix. Pod názvom Orgasm Inc. vyšiel 5. novembra 2022.

Tvorcovia využívajú doposiaľ nepublikované záznamy z podujatí, ktoré firma organizovala. Zameriava sa na vyšetrovanie, ktoré voči firme vedie FBI pre podozrenie zo sexuálneho vykorisťovania, z prostitúcie či porušovania práv zamestnancov. Súčasťou dokumentu sú aj výpovede ľudí, ktorí sa dostali do dlhov, stratili kontakt s príbuznými či so sebou alebo niekto im blízky prežil znásilnenie, ktoré zorganizovala firma.

Ak ťa zaujímajú dokumenty a ďalšie filmy a seriály z dielne Netflixu, klikni sem.

Orgazmická meditácia mala ľudí oslobodiť

Nicole Daedonová založila OneTaste v roku 2005 v San Franciscu. Jej firma sa od začiatku zameriavala na wellness a vzdelávanie v oblasti sexuality. Aktivity, kde sa dalo zoznámiť, boli obľúbené najmä u ľudí zo Silicon Valley, ktorým sa pre kariéru či spoločenskú hanblivosť nedarilo nadviazať vzťah. Stredobodom pozornosti bola orgazmická meditácia, OM, ktorá mala členom pomôcť na ceste za mentálnou, fyzickou aj emocionálnou slobodou.

Odporúčané
Letné outfity podľa seriálu Bridgerton: dramatické chokre, maxi sukne či perly, ktoré miluje aj Harry Styles Letné outfity podľa seriálu Bridgerton: dramatické chokre, maxi sukne či perly, ktoré miluje aj Harry Styles 11. júna 2024 o 9:30

OM je podľa spoločnosti OneTaste jedinečným cvičením, ktoré spája všímavosť (mindfulness) s orgazmom. Podľa zakladateľky Nicole Daedonovej termín pochádza z budhistických a tantrických tradícií a spája sexuálnu stimuláciu s meditáciou. Po svojom vystúpení na TED konferencii v roku 2011 sa Daedonovej podarilo získať aj investorov a celebrity, ktoré začali firmu podporovať. Medzi nimi aj Gwyneth Paltrow, ktorá sa wellnessu aj sexualite venuje dodnes vo svojej firme Goop.

Do roku 2018 sa na osobných podujatiach zúčastnilo viac ako 35-tisíc ľudí a viac ako 16-tisíc sa zapísalo na kurzy a workshopy. Viac ako tisíc prešlo aj koučingovým programom a desiatky tisícov ľudí z celého sveta sa vďaka online lekciám naučilo orgazmicky meditovať. Rok 2018 bol však zlomový.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú formu manipulácie zažívali členovia OneTaste.
  • Aké predajné taktiky používali po ukážke orgazmickej meditácie, ktorú niekedy na sebe ukazovala aj šéfka firmy.
  • Ako firma zľahčovala sexuálne násilie a ospravedlňovala násilníkov.
  • Prečo sa bývalí členovia zadlžili, hoci pre firmu pracovali.
  • Čo hovorí o orgazmickej meditácii veda.
  • Kde je dnes Nicole Daedonová a prečo čelí Netflix žalobe.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124539 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia