Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:29
Jakub Paulík

TOP 3 v piatok: Študentky v Bratislave nám povedali o obťažovaní, Česko dalo Putina do vreca na mŕtvoly a akcie Amazonu padli

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najvýraznejšie správy z konca týždňa.

Študentky z Bratislavy nám porozprávali o obťažovaní

Študentky v Bratislave sa na Šafárikovom námestí aj na autobusovej zastávke Zochova stretli s obťažovaním. Prípadom sa podľa Univerzity Komenského zaoberá polícia. Ženy neznáma osoba obťažuje hlavne v stredy večer. Refresher sa vo veci spojil s obeťami.

Ozvala sa nám študentka, ktorá tvrdí, že ide o muža vo veku od 25 do 30 rokov. Najprv ju obťažoval slovne a následne prišlo aj na fyzické dotyky. „Stála som pred školou a pozerala do telefónu, keď som odrazu mala jeho hlavu na pleci, vbehla som naspäť do budovy. V priebehu dvoch minút pribehlo dovnútra ďalších asi sedem dievčat, spoločne sme sa vybrali k vrátnikovi, keď muž vbehol aj do átria,“ vysvetlila nám. Viac sa o prípade dočítaš tu.

Údajný útočník v budove UK na Šafárikovom námestí.
Zdroj: Refresher

České ministerstvo vyvesilo na budovu Putina vo vreci na mŕtvoly

V Česku dnes oslavujú Deň vzniku samostatného Česko-Slovenska. Ministerstvo vnútra pri tejto príležitosti vyvesilo na svoju budovu ruského prezidenta Vladimira Putina vo vreci na mŕtvoly. Hneď vedľa neho visí česká a ukrajinská vlajka. Šéf rezortu Vít Rakušan tým posiela odkaz aj proruským demonštrantom, ktorých označil za ruskú piatu kolónu.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

„Títo ľudia sú jednoducho obchodníkmi so strachom, ktorí sa snažia narušiť bezpečnosť našej krajiny. Sú to šmejdi, ktorí namiesto predražených hrncov ponúkajú falošné istoty, ktoré sú zabalené do vlajky falošného vlastenectva,“ povedal. Viac sa o téme dočítaš tu.

Putin
Zdroj: Twitter/Vít Rakušan

Akcie Amazonu padli o takmer 20 %

Spoločnosť Amazon oznámila, že očakáva slabšiu sezónu, na čo promptne reagovali aj investori. Akcie Amazonu tak rýchlo spadli o skoro 20 %. Analytický nástroj Trading View zachytil len v priebehu minút obrovský prepad.

Očakávané tržby Amazonu sa pôvodne pohybovali na hodnote 155 miliárd amerických dolárov, firma to však aktuálne vidí na 140 až 148 miliárd. Pokles v poslednom období ďalej zaznamenali aj spoločnosti ako Meta, Microsoft či vlastník Googlu holding Alphabet. Viac informácií nájdeš tu.

Jeff Bezos
Zdroj: Getty Images/David Ryder

Instagramový post dňa: Prezidentka vyzýva Slovákov, aby išli voliť

Prezidentka Zuzana Čaputová pripomína občanom, že sa zajtra prvýkrát v histórii našej krajiny konajú naraz komunálne aj regionálne voľby. „Úloha samospráv v našom každodennom živote je nezastupiteľná. Samosprávy sú najbližšie k občanom a najlepšie rozumejú našim potrebám. Využime preto svoje volebné právo a ovplyvnime budúcnosť obcí, miest a krajov, ktoré dôverne poznáme, ktoré máme v srdci a kde je náš domov,“ odkázala Slovákom.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia