Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
28. októbra 2022, 8:55
Čas čítania 0:46

Akcie Amazonu idú strmhlav nadol, padli o takmer 20 %. Investorom sa nepáči, že spoločnosť očakáva slabšiu sezónu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Wall street reaguje na najnovšie oznámenia firmy.

Akcie Amazonu padajú po tom, čo vedenie oznámilo, že predaje budú v poslednom štvrťroku menšie v porovnaní s pôvodnými očakávaniami. Posledný štvrťrok je obdobie, v ktorom sú všetky sviatky späté s nakupovaním, upozornil portál The Guardian. Analytický nástroj Trading View zachytil obrovský prepad v rádoch minút, keď investori predikciu jednej z najväčších spoločností zaoberajúcou sa internetovým predajom produktov na svete zachytili. 

Napriek tomu, že Amazon počas pandémie rástol závratným tempom, prichádza ďalšie ochladenie. Firma má problémy s udržaním nákladov pre rastúcu infláciu a zdvíhanie úrokových mier americkým Fedom, ktorý funguje na princípe centrálnej banky.  

Očakávané tržby boli na úrovni približne 155 miliárd amerických dolárov, avšak ako oznámila firma, reálne budú v rozmedzí 140 až 148 miliárd. Táto informácia spôsobila pohyb v hodnote akcií smerom nadol. 

Momentálne sa toho deje v makroekonomickom prostredí strašne veľa, a vybalansujeme naše investície, aby nijakým spôsobom neohrozili naše dlhodobé, strategické ciele.“ vyjadril sa Andy Jassy, CEO Amazonu. Čo sa podľa neho napriek vysokým nákladom nezmení, je zaobchádzanie so zákazníkmi, ktoré je pre Amazon najvyššou prioritou.  

Amazon nie je jedinou „tech“ firmou, ktorej akcie padajú. Pokles zaznamenali aj firmy ako Meta, Microsoft či vlastník Googlu holding Alphabet. 

Domov
Zdieľať
Diskusia