Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2022, 14:30
Čas čítania 7:01
Martin Adam Pavlík

Joaquin Phoenix: Vyrastal v sekte, takmer zomrel pri autonehode a pre rolu Jokera schudol takmer 24 kíl za pár mesiacov

Joaquin Phoenix: Vyrastal v sekte, takmer zomrel pri autonehode a pre rolu Jokera schudol takmer 24 kíl za pár mesiacov
Zdroj: Warner Bros. US
FILMY A SERIÁLY HOLLYWOOD HOLLYWOODSKI HERCI JOAQUIN PHOENIX SEKTY
Uložiť Uložené

Oscarový herec oslavuje v piatok 28. októbra 48. narodeniny.

V deväťdesiatych rokoch začal naplno ukazovať svoj talent vo filmoch To Die For, 8 MM, Inventing the Abbotts či Return to Paradise. Nové milénium odštartoval úlohou démonického zloducha v historickej dráme Gladiátor pod vedením Ridleyho Scotta, ktorá mu priniesla prvú nomináciu na Oscara. Následne príjemne prekvapil v mysterióznych trileroch Signs a The Village.

Vo Walk the Line ukázal všetkým, že patrí medzi elitu, potvrdil to aj v drámach Two Lovers, The Master či Her. Sugestívny výkon podal tiež v drsnom trileri You Were Never Really Here a vrchol ukázal v znepokojivej psychologickej dráme Joker, za ktorú ho Americká akadémia filmového umenia a vedy napokon ocenila pozlátenou soškou Oscara. 

Joaquin Phoenix je príkladom herca, ktorý zreje. Postupom času vyrážal dych čoraz väčšiemu počtu divákov, stále posúval vlastné limity, no vždy dal zo seba maximum. Dnes je nielen jedným z najžiadanejších, ale aj najlepších hercov planéty. Američan oslavuje v piatok 28. októbra 48. narodeniny a pri tejto príležitosti sme pre teba pripravili článok, v ktorom sa dozvieš niekoľko zaujímavostí z jeho života, o ktorých si možno nevedel.

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

V Refresheri ti pravidelne prinášame recenzie najnovších titulov, profily známych osobností, články zo zákulisia natáčania či rozhovory s tvorcami. Ak chceš podporiť naše úsilie a získať neobmedzený prístup k článkom, pridaj sa do klubu Refresher+.

Vyrastal v sekte, ktorá zneužívala deti

Jeho nábožensky silne založení rodičia sa stali v 70. rokoch minulého storočia súčasťou sekty zvanej Children of God (COG). Išlo o kontroverzné spoločenstvo kresťanov, a ako herec prezradil pre magazín Playboy, vyrastal v ňom aj on a vďaka nemu spolu so súrodencami a rodičmi veľa cestovali po Južnej Amerike. Keď si jeho rodičia uvedomili, že nejde úplne o obyčajnú komunitu, z pochybného spoločenstva odišli v roku 1978.


O Children of God vie svoje aj herečka Rose McGowan (Čarodejnice, Vreskot), ktorej rodina bola taktiež súčasťou tejto sekty, pokým sa neprevalili obvinenia, že členovia COG sexuálne zneužívajú maloleté osoby. Spoločenstvo neskôr vyšetrovala FBI, následne došlo k zmene názvu z Children of God na The Family International.

Zmenil si meno, lebo ho ľudia nevedeli vysloviť

Aj tebe možno robí problém vysloviť správne meno Joaquin. Nemusíš si z toho však robiť veľkú hlavu. Podobný problém mala údajne aj väčšina ľudí v hercovom okolí. „Zmenil som si meno, pretože nikto ho nevedel vysloviť správne. Ako dieťa som sa za to neskutočne hanbil,“ prezradil Phoenix v jednom z rozhovorov. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123758 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto mu zachránil život pri autonehode.
  • Prečo ušiel zo štúdia počas nakrúcania filmu Her.
  • Aký zážitok ho prinútil nejesť mäso.
  • Čím bolo výnimočné nakrúcanie filmu Walk the Line.
  • Čo prežíva deň pred nakrúcaním a prvé týždne nakrúcania. 
  • Koľko schudol pre rolu Jokera a čo mu radikálne chudnutie spôsobilo. 
Domov
Zdieľať
Diskusia