Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je mediálna spolupráca s televíziou Markíza
11. októbra 2022, 14:00
Čas čítania 1:19

Mladí Slováci sa nespoliehajú na vreckové od rodičov, snažia sa privyrobiť si. Na čo míňajú najviac?

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR SLOVENSKÉ SERIÁLY TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

Výsledky ťa možno poriadne prekvapia.

Z našich ankiet, kde sa mladých ľudí pýtame „Čo máš na sebe a koľko to stálo?“, sa môže zdať, že mladým ľuďom rodičia dávajú naozaj dosť veľa peňazí na značkové oblečenie. Zaujímalo nás preto, či sa mladí Slováci spoliehajú na vreckové od rodičov alebo si privyrábajú. Prezradili nám tiež, na čo najčastejšie míňajú peniaze.

Fanúšikov na našom Instagrame sme sa opýtali, či dostávajú pravidelne vreckové od rodičov. Výsledky ukázali, že len 36 % opýtaných dostáva pravidelne peniaze a zvyšných 64 % nie. 

Zaujímalo nás tiež, približne v akých sumách sa pohybuje vreckové, ktoré dostávajú tínedžeri od rodičov. Viac ako polovica dostáva týždenne do 10 eur, v rozmedzí od 10 do 20 eur dostáva na týždeň 18 % opýtaných, 12 % dostáva týždenne od 20 do 40 eur a 14 % mladých Slovákov má na celý týždeň viac ako 40 eur. 

Vreckové do desať eur na týždeň nemusí mnohým stačiť. Opýtali sme sa ich preto, či sa spoliehajú iba na vreckové od rodičov alebo si privyrábajú. Ukázalo sa, že viac ako polovica (62 %) si privyrába a zvyšných 38 % sa spolieha na vreckové od rodičov. 

Na čo teda vreckové aj zarobené peniaze z brigád míňajú? Najčastejšie na jedlo, na ktoré míňajú peniaze rodičov. Ako druhá najčastejšia odpoveď bolo oblečenie. Mnohí študenti míňajú na internát, prípadne na cestovanie a na pomôcky do školy. Výplatu z brigád míňajú na zábavu, elektroniku alebo iné voľnočasové aktivity. Našli sa aj takí, ktorí si snažia odkladať na sporiaci účet alebo investujú. 

tv markíza, pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Privyrábať si musí aj seriálový Ondro 

Témou peňazí sa zaoberá aj dnešná epizóda Pána profesora, kde druháka Ondra trápi to, že je jeho rodina v dlhoch. Hanbí sa preto osloviť Vanessu. Tradične sa do toho zamotá Samo, ktorý sa snaží Ondrovi a jeho rodine pomôcť. Miestami to vyzerá tak, že Ondro nie je ochotný urobiť niečo pre to, aby sa ich situácia zmenila. Problémy sa stupňujú natoľko, že sa jeho otec pokúsi spáchať samovraždu. Ako to celé dopadne, si môžeš pozrieť už teraz na VOYO alebo dnes o 20.30 h na TV Markíza

pán profesor, markíza pán profesor, markíza pán profesor, markíza pán profesor, markíza
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia