Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok vznikol vrámci mediálnej spolupráce s Y-Games.
4. októbra 2022, 14:00
Čas čítania 2:33

Miluješ CS:GO alebo League of Legends? Namiesto študentskej brigády si môžeš finančne prilepšiť prostredníctvom e-športov

ŠPORT E-ŠPORTY ŠPORT
Uložiť Uložené

Štvrtá edícia Slovenskej univerzitnej e-športovej ligy sa bude konať pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a takisto Študentskej rady vysokých škôl.

Zimný semester e-športového školského roka bude iný, ako ho poznáme. Slovenská univerzitná e-športová liga (SUEL) totiž prichádza s vylepšeným modelom. Vôbec prvýkrát bude mať SUEL otvorené dve divízie:

1: MASTERS pre profesionálnych e-športovcov reprezentujúcich svoju univerzitu.
2: OPEN pre bežných hráčov, ktorí sa chcú súťažným hraním primárne zabaviť.
Y-Games, SUEL, esporty
Zdroj: Y-Games

V týchto divíziách sa bude súťažiť o celkový prizepool 4000 € plus vecné ceny v hodnote 2000 €. V SUEL Masters taktiež figuruje jedna ďalšia novinka v rámci herných titulov. Príchod zimného semestra na univerzity znamená nielen čas vyhradený na učenie, ale aj na zábavu a reprezentáciu univerzity.

Prichádza totiž už 4. edícia Slovenskej univerzitnej e-športovej ligy (SUEL), ktorá sa bude konať pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a takisto Študentskej rady vysokých škôl. Nová edícia okrem iného sľubuje veľké zmeny, a to vo formáte líg, zložení hier a finančného prizepoolu.

Y-Games, SUEL, esporty
Zdroj: Y-Games

Nový model dvoch líg

Po novom sa SUEL rozdelí na dve divízie – SUEL Masters a SUEL Open. Ligy budú mať vlastný systém aj prizepool, pričom na hráčov v SUEL Masters čakajú štyri herné tituly. Samotná liga Masters sa odohrá v nasledujúcich herných tituloch:

1: Counter-Strike: Global Offensive powered by Innovation Center,
2: League of Legends powered by Accenture,
3: Rocket League powered by Henkel Slovensko a tohtoročná novinka
4: TeamFight Tactics powered by IBM.

Účasť v Masters lige nie je automatická a je potrebné sa najprv prebojovať cez kvalifikačný turnaj, ktorý sa uskutoční 8. a 9. októbra. Víťazov kvalifikácií jednotlivých hier čaká účasť v hlavnej lige, ktorá začína už 10. októbra. V tej sa bude bojovať o finančný prizepool 3080€. Z kvalifikácií celkovo postupuje nasledujúci počet tímov: CS:GO – 2 tímy, LOL – 2 tímy, RL – 4 tímy, TFT – 16 tímov.

Y-Games, SUEL, esporty
Zdroj: Y-Games

Práve z tejto ligy sa môžeš dostať na Univerzitné majstrovstvá Slovenskej republiky (UNI MSR), medzinárodné študentské turnaje ako University Esports Masters (League of Legends, Rocket League, TeamFight Tactics) alebo Student Esport Championship.

Prihlásiť sa môžeš tu:

Prihlás sa do kvalifikácie na ligu SUEL Masters – CS:GO:

8.10. https://bit.ly/SUELMastersQ1_CSGO

9.10. https://bit.ly/SUELMastersQ2_CSGO

Prihlás sa do kvalifikácie na ligu SUEL Masters – LOL:

8.10. https://bit.ly/SUELMastersQ1_LOL

9.10. https://bit.ly/SUELMastersQ2_LOL

y-games, SUEL, esporty
Zdroj: Y-Games


Prihlás sa do kvalifikácie na ligu SUEL Masters – RL:

8.10. https://bit.ly/SUELMastersQ1_RL

9.10. https://bit.ly/SUELMastersQ2_RL

Prihlás sa do kvalifikácie na ligu SUEL Masters – TFT:

8.10. https://bit.ly/SUELMastersQ1_TFT

9.10. https://bit.ly/SUELMastersQ2_TFT

Nižšia liga SUEL Open s upravenými pravidlami a finančným prizepoolom

V prípade, že by si sa do SUEL Masters nekvalifikoval, skúsiť to môžeš v edícii Open. Táto liga nemá žiadne kvalifikácie, a účasť sa potvrdzuje iba samotnou registráciou do ligy, v ktorej sa hrá o finančný prizepool vo výške 1000 € a ďalších 2000 € vo vecných cenách. Tieto prostriedky sú medzi herné tituly CS:GO a LOL rozdelené takto:

● Counter-Strike: Global Offensive – 500 € finančný prizepool + 1000 € vecné ceny
● League of Legends – 500 € finančný prizepool + 1000 € vecné ceny
Y-Games, SUEL, esporty
Zdroj: Y-Games

Obrovskou novinkou je pravidlo, vďaka ktorému už nemusia byť všetci piati hráči z rovnakej vysokej školy. Môžeš tak zložiť rôznorodý tím z viacerých študentov vysokých škôl na Slovensku. Oslov svojich kamošov, ktorí študujú na iných vysokých školách, a zahrajte si spolu SUEL Open. Samotná liga Open začína 17. októbra. Viac informácií nájdeš tu.

Registrácia do ligy SUEL Open – CS:GO: https://bit.ly/SUELOpenCSGO
Registrácia do ligy SUEL Open – LOL: https://bit.ly/SUELOpenLOL

Ak nemáš tím, alebo zháňaš spoluhráča do SUEL Open, si na správnej adrese

Rád by si sa zapojil do SUEL Open a nemáš tím, prípadne sa snažíš doplniť tím spoluhráčom či spoluhráčmi? Stačí vyplniť dotazník a postupovať podľa pokynov a s hľadaním ti pomôžu.

Y-Games, SUEL, esporty
Zdroj: Y-Games
Hľadám tím/spoluhráča – formulár – CS:GO: https://bit.ly/NajdiSpoluhracaCSGO
Hľadám tím/spoluhráča – formulár – LOL: https://bit.ly/NajdiSpoluhracaLOL

Neváhaj a reprezentuj svoju univerzitu v SUEL. Dostaneš príležitosť zviditeľniť nielen svoje meno a meno univerzity v rámci školského e-športu, ale takisto dostaneš možnosť súťažiť o nemalý finančný prizepool a vecné ceny. Registrácie do oboch divízií SUEL sú práve otvorené! V prípade, že potrebuješ viac informácií, môžeš ich nájsť webe yzone.sk alebo na sociálnych sieťach Y-Games Slovakia.

Titulárnym partnerom Slovenskej univerzitnej e-športovej ligy je Slovenská sporiteľňa.

Hlavným partnerom Slovenskej univerzitnej e-športovej ligy je Crazy Wolf.

Späť
Zdieľať
Diskusia