Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2022, 18:30
Čas čítania 1:20
Richard Balog

Spolupráca s Marcom Jacobsom a s Tiffany & Co. aj Bella Hadid na móle. Sleduj veľkolepú prehliadku kolekcie Resort 2023 od Fendi

Spolupráca s Marcom Jacobsom a s Tiffany & Co. aj Bella Hadid na móle. Sleduj veľkolepú prehliadku kolekcie Resort 2023 od Fendi
Zdroj: Fendi
MÓDA FENDI
Uložiť Uložené

Vedenie módneho domu Fendi oslávilo 25. výročie kabelky Baguette skvelou šou v New Yorku.

Vedenie talianskej značky Fendi oslávilo 25. výročie kabelky Baguette vo veľkom štýle, a to prehliadkou kolekcie Resort 2023 v New Yorku. Návrhár Kim Jones opäť predviedol svoju genialitu a čuch na skvelé spolupráce, keď predstavil modely vo farbách značky Tiffany & Co. aj návrhy s rukopisom bývalého kolegu Marca Jacobsa, s ktorým pracoval v Louis Vuitton.

Na kolekcii majú zásluhy aj Silvia Venturini Fendi, Sarah Jessica Parker a japonská značka Porter-Yoshida & Co., ktorá vyrába batožinu z nylonu a zo syntetických tkanín. Rovnaké materiály použili dizajnéri aj na úpravu modelov značky Fendi. 

Modelka Bella Hadid v tyrkysových modeloch a s náhrdelníkom Tiffany & Co. na krku počas newyorskej prehliadky kolekcie Resort 2023.

Fendi
Zdroj: Fendi
Odporúčané
Vedenie módneho domu Burberry zrušilo prehliadku novej kolekcie z úcty ku kráľovnej Alžbete II. Vedenie módneho domu Burberry zrušilo prehliadku novej kolekcie z úcty ku kráľovnej Alžbete II. 9. septembra 2022, 20:13

Nosnou témou kolekcie Resort 2023 aj newyorskej prehliadky bola spomínaná oslava 25. výročia kabelky Baguette. Tvorcovia zhmotnili tento ikonický kúsok do rôznych foriem a veľkostí, a to vrátane šperkov, respektíve príveskov či minivreciek s nápisom FF Baguette, ktoré boli umiestnené na rukaviciach a čiapkach. Herečka Sarah Jessica Parker, ktorá preslávila kabelku v seriáli Sex v meste, predstavila vlastnú interpretáciu Baguette v palete fialovej, svetloružovej a modrej s vyšívanými flitrami. 

Jacobs presvedčil prítomných divákov o svojom hravom vkuse prostredníctvom obrovských kožušinových klobúkov, zatiaľ čo Jones opätovne ukázal lásku k streetwearu vďaka voľným teplákovým súpravám s monogramom Fendi alebo pracovným kombinézam. 

Všetko spolu hralo na jednotku s hviezdičkou a čerešničkou na torte boli produkty zahalené do typického tyrkysového odtieňa spoločnosti Tiffany & Co., ktoré boli pokryté striebrom, bielym zlatom a diamantmi. 

Medzi najoriginálnejšie momenty kolekcie Resort 2023 patrili modely spod rúk Marca Jacobsa, ktorý upravil pôvodné návrhy Fendi podľa vlastných predstáv. 

Fendi
Zdroj: Fendi

Jones prevzal pozíciu umeleckého riaditeľa pre ženskú líniu v módnom dome Fendi po zosnulom Karlovi Lagerfeldovi pred dvomi rokmi a konzorcium LVMH tento krok neľutuje. Britský návrhár pokračuje v stopách svojho slávnejšieho predchodcu a jednotlivé kolekcie sú originálne, plné odvahy a majú správny šmrnc luxusu. 

Teraz si vychutnaj záznam z veľkolepej newyorskej šou a v prípade záujmu o jednotlivé modely z kolekcie Resort 2023 navštív online obchod módneho domu Fendi. Dostupné budú od budúceho mesiaca. 

Domov
Zdieľať
Diskusia