Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2022, 14:30
Čas čítania 4:57
Martin Adam Pavlík

Zamotajú ti hlavu, vydesia ťa, pobúria aj ohúria. Toto je 15 najbizarnejších videoklipov

Zamotajú ti hlavu, vydesia ťa, pobúria aj ohúria. Toto je 15 najbizarnejších videoklipov
Zdroj: Youtube/@Little Big
HUDBA AUDIOVÍZIA HUDBA HUDOBNÉ VIDEOKLIPY UMENIE VIDEO VIZUÁLNE UMENIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Budeš si ich neveriacky púšťať dookola s otvorenými ústami.

Zamotajú ti hlavu, privodia ti milión otázok, nadchnú ťa, vydesia, prekvapia či pobúria. Bez hudby sú zbytočné a kapely sú od nich závislé. Možno aj ty si sa práve vďaka videoklipom viackrát dostal k viacerým zaujímavým interpretom.

Mnoho skladieb až s klipom dostane zmysel, respektíve poslucháč/divák je vďaka nim schopný lepšie ich pochopiť a dešifrovať ich skryté posolstvo. Videoklipy, ktoré ti dnes predstavíme, sú kontroverzné, erotické, morbídne, zvrhlé, divné, no zároveň fascinujúce, zábavné či rafinovane angažované.

Nech si už o nich budeš myslieť čokoľvek, nenechajú ťa chladným. Poď spoznávať, nehanbi sa. V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne hudobné tipy, recenzie albumov, novinky, rebríčky či profily hudobníkov a kapiel. Ak ťa zaujímajú články venované hudbe, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu.

Little Big Videoklipy
Zdroj: Youtube/@Little Big

1. Igorrr – Very Noise

Igorrra (vlastným menom Gautier Serre), francúzskeho inštrumentalistu, prestalo baviť hranie s ľuďmi, ktorí ho nechápu. Ako prezradil v rozhovore z roku 2011, už bol unavený z toto, či mu jeho spoluhráči schvália to, čo zložil, a tak si radšej vytvoril vlastný projekt. A spravil dobre, keďže hru na klavíri, gitare či bicích ovláda priam dokonale a do toho vie ešte aj spievať.

V klipe k piesni Very Noise ťa uchváti dynamická montáž či animácia v rytme bicích, no tiež nápaditosť scenáristov Davida Nicolasa a Kevina Van Der Meirena. Ich víziu stvárnil do finálnej podoby režisér Meat Dept, ktorý je podpísaný aj pod netflixovským seriálom Love, Death & Robots.

 2. Little Big – Hateful Love

Ak poznáš túto štvoricu z ruského Petrohradu, určite vieš, že bizarné videoklipy sú ich neodmysliteľnou súčasťou. Sú provokatívne, drsné, no často v sebe nesú silný odkaz vďaka premyslenej symbolike a metaforám. Klip k Hateful Love nie je výnimkou. 

Nájdeš v ňom časovanú bombu zloženú z ruží, náboj ako zásnubný prsteň, údené mäso na kolieskach v tvare skejtbordu, balón v tvare samopalu, bábiky horiace na grile či mnoho ďalších uletených nápadov. O réžiu sa postaral samotný spevák kapely Ilya Prusikin spolu s Alinou Pasokovou.

 3. Die Antwoord – I Fink U Freeky

Vyzerajú a správajú sa, akoby prileteli z inej planéty, a ich piesne pôsobia, akoby boli zložené rovno v inom vesmíre. Extravagantné duo Watkin Tudor Jones alias Ninja (zároveň aj režisér ich videoklipov) a Yolandi Visser z Južnej Afriky rozhodne neosloví každého, nemožno im však uprieť originálnosť.

Ich tvorba patrí medzi to najzvláštnejšie, na čo môžeš na internete naraziť. V prípade, že sa chytíš na ich vlnu, určite pokračuj klipmi ku skladbám Rich Bitch, Ugly Boy, Baby’s In Fire či Cookie Thumper! a Fatty Boom Boom. Zaručene ti miestami počas sledovania padne sánka.

 4. Salvatore Ganacci – Horse

Bosniansko-švédsky DJ a hudobný producent Salvatore Ganacci rozhodne nemá rád týranie zvierat. V klipe Horse stvárňuje ich nemilosrdného pomstiteľa a zároveň záchrancu. Nerobí mu problém udierať do tváre na prvý pohľad milú starú paniu či lámať chrbticu agresorovi. Popritom všetkom ešte ukazuje tanečné kreácie, aké sa nevidia každý deň.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 121166 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý videoklip pre explicitné zobrazenie sexu, užívania drog, hrubého násilia a vandalizmu zakázali na MTV.
  • V ktorom klipe môžeš vidieť Donalda Trumpa ako obrovského jaštera s chvostom, ako sa bije s MMA zápasníčkami Rondou Rousey, Cat Zingano, Holly Holm a Cris Cyborg.
  • V ktorom klipe jedna z postáv rozrazí penisom bejzbalovú pálku. 
  • Ktorý klip by si si určite nemal púšťať, ak mávaš v noci pravidelne nočné mory.
  • Ktorá slovenská kapela vytvorila dystopickú víziu toho, ako by vyzeral svet v moci totalitných vládcov.
Domov
Zdieľať
Diskusia