Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2022, 14:30
Čas čítania 5:09
Denisa Šútorová

Čo robiť, keď sa ti zasekne zips, a prečo by si si mal objednať kolu, ak máš krvavý fľak? Tieto triky ti zachránia oblečenie

Čo robiť, keď sa ti zasekne zips, a prečo by si si mal objednať kolu, ak máš krvavý fľak? Tieto triky ti zachránia oblečenie
Zdroj: Unsplash/planetcare
ZAUJÍMAVOSTI MÓDA
Uložiť Uložené

Na prvý pohľad hotová katastrofa sa dá celkom jednoducho vyriešiť a nemusíš preto utekať do čistiarne alebo rovno kupovať nové oblečenie. Zachránia ťa celkom jednoduché veci, ktoré má určite doma každý z nás.

Nič nie je „lepšie“ ako diera na pančuche, ktorú si všimneš práve cestou na pohovor. Nič nie je otravnejšie, ako keď sa ti z mikiny vyvlečie šnúrka a nevieš ju dostať naspäť. Zo všetkého však najviac potešia farebné škvrny na bielom tričku. Všetci predsa máme radi rannú kávu a večerný pohár červeného.

Spoločným menovateľom je fakt, že tieto „malé radosti“ sa ti prihodia vždy, keď sa ti to hodí najmenej. Zákon schválnosti totiž funguje rovnako dobre ako gravitácia.

Ak sa cítiš v odstraňovaní neželaných škvŕn zbehlý, nezabudni si urobiť náš kvíz Vieš prať? Otestuj sa, či poznáš symboly na štítkoch a či vieš, do ktorej priehradky patrí prášok a kam aviváž.

Prečo by si si mal objednať kolu, ak sa ti pritrafí krvavý fľak, a ako rifliam pomôže, keď ich dáš do mrazničky? Tieto a ďalšie triky ti pomôžu v nepríjemných situáciách.

Otestuj sa, či vieš správne prať.
Otestuj sa, či vieš správne prať. Zdroj: Unsplash/averie woodard

Zaseknutý zips uvoľníš pomocou kúska mydla

S príchodom jesenného obdobia môžeš mať radosť nielen z dlhých kabátov a pohodlných šálov, ale celkom určite sa môžeš „tešiť“ aj na zaseknutý zips. Pri zbytočných pokusoch o ťahanie zipsu hore a dole ti zrejme nenapadlo, že celkom jednoduchým a priam brilantným riešením môže byť práve mydlo. Látku na bunde či kabáte drž napnutú a navlhčeným mydlom potieraj zuby zipsu. Potom ho len pomaly potiahni a malý zázrak je na svete.

V Refresheri ti radi prinášame zaujímavé tipy a triky, ako si uľahčiť život. Staň sa členom klubu REFRESHER+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

Na vyvlečenú šnúrku z mikiny použi slamku či zicherku

Čo môže byť otravnejšie ako to, keď sa ti z mikiny vyvlečie šnúrka? Dostať ju naspäť bolo takmer nemožné. Čítaš správne – bolo. Odteraz si budeš pamätať, že namiesto toho, aby si na šnúrkach robil niekoľko uzlov, môžeš ich naspäť prestrčiť pomocou slamky, a to práve vďaka tomu, že je ohybná. Pomôžeš si aj upevnením malého špendlíka či zicherky, ktoré ti šnúrku umožnia uchopiť a ťahať cez látku až na druhú stranu.


Dieru v natrhnutých pančuchách zastavíš lakom. Na nechty aj na vlasy

Ponáhľaš sa na dôležité stretnutie alebo dokonca na pohovor a všimneš si dierku na pančuche? Pravdepodobne sa z nej o malú chvíľu stane obrovská diera. Jej zväčšovanie môžeš zastaviť lakom na nechty, pochopiteľne, priesvitným, aby nezanechal viditeľné fľaky. Ak ho nosíš v kabelke, si zachránená. Rovnakou záchranou dokáže byť aj lak na vlasy, a to vďaka svojej lepivej textúre. Natrhnuté vlákna stvrdnú a len s malou pravdepodobnosťou sa budú posúvať ďalej.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 120861 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá kuchynská ingrediencia ti pomôže odstrániť fľaky od červeného vína.
  • Ako za pár sekúnd odstrániš biele fľaky od dezodorantu na čiernom tričku.
  • Na čo všetko môžeš doma využiť jar.
  • Prečo by si si mal objednať colu, ak máš krvavý fľak.
  • Ako odstrániš atramentovú škvrnu.
  • Čo robiť, keď sa ti na biele tričko dostane rúž.
  • Čo pomôže na fľaky od kávy.
  • Ako z oblečenia odstrániť žuvačku.
Domov
Zdieľať
Diskusia