Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2022, 19:30
Čas čítania 1:35
Denisa Šútorová

Perlové náhrdelníky od Polite Worldwide sú hitom Hollywoodu. Pobláznili aj Justina Biebera či Harryho Stylesa

Perlové náhrdelníky od Polite Worldwide sú hitom Hollywoodu. Pobláznili aj Justina Biebera či Harryho Stylesa
Zdroj: Polite Worldwide
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Zakladatelia Polite Worldwide nie sú vo svete dizajnu a módy žiadni nováčikovia. Pred založením vlastnej značky a identity obaja totiž úzko spolupracovali s Kanye Westom a jeho značkou Yeezy.

Ak si niekto myslel, že perlové náhrdelníky sú iba pre ženy, mýlil sa. Harry Styles, Post Malone, Drake či Lewis Hamilton o tom vedia svoje. Pobláznila ich totiž značka Polite Worldwide, ktorá na trhu pôsobí dva roky a v hollywoodskych kruhoch sa preslávila tvorbou ručne vyrábaných farebných šperkov z perál či drahokamov. Vďaka hravému dizajnu si u nej Big Sean, Jaden Smith či Justin Bieber dali vyrobiť niekoľko kusov na mieru.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by POLITE WORLDWIDE®️ (@politeworldwide)

Najobľúbenejším produktom od Polite Worldwide sa stali sladkovodné ružové perly kombinované s recyklovaným štrnásť karátovým zlatom a vzácnymi drahokamami. Všetky modely vyrábajú v štúdiu v L.A. ručne, a to s dôrazom na udržateľnosť.

Značka tvrdí, že pri výrobe sa používajú výlučne recyklovateľné materiály. Každý model považuje za unikátne umelecké dielo, ktoré má svojho nositeľa sprevádzať po celý život. Vo svojej filozofii, ktorú sa snaží predať aj zákazníkom, dbá na ochranu životného prostredia „a udržateľný luxus“.

Perly od Polite Worldwide nosia aj Justin Bieber či Harry Styles.
Perly od Polite Worldwide nosia aj Justin Bieber či Harry Styles. Zdroj: Polite Worldwide

Zakladatelia Polite Worldwide nie sú vo svete dizajnu a módy žiadni nováčikovia. Pred založením vlastnej značky a identity obaja totiž úzko spolupracovali s Kanye Westom a jeho značkou Yeezy. Kým Tavia Azzinaro bol zodpovedný za biznisovú stránku, Christian sa venoval kreatíve a produkcii – no spolupracoval aj s návrhárom Virgilom Ablohom na streetstylovej značke Been Trill.

Polite Worldwide pobláznili Hollywood. Vyrábajú udržateľné šperky a oblečenie.
Polite Worldwide pobláznili Hollywood. Vyrábajú udržateľné šperky a oblečenie. Zdroj: Polite Worldwide

Kreatívna dvojica vyrába okrem šperkov pod vlastnou značkou aj oblečenie. Ako uvádza portál CFDA, pri jeho výrobe je hlavným materiálom konope, keďže má niekoľko environmentálnych výhod – odolnosť, nižšia spotreba vody a dlhá životnosť. Okrem toho je to biologicky odbúrateľný produkt, teda sa v prírode dokáže rozložiť sám. Značka vyrába aj topánky z  recyklovaných plastov a vegánskej kože z hrozna (koža na rastlinnej báze), ktorá si našla cestu do módneho priemyslu.

Šperky od Polite Worldwide si získalo celeritné kruhy.
Šperky od Polite Worldwide si získalo celeritné kruhy. Zdroj: Polite Worldwide

„Naše šperky a odevy sa navzájom dopĺňajú, pretože spolu vytvárajú originálny štýl, ktorý spája luxus s hravejším umením prostredníctvom našej grafiky a žiarivých farieb,“ vyjadrili sa dizajnéri. Fanúšikom seriálu Euphoria môže byť dobre známe oversized tričko od Polite Worldwide, ktoré mala oblečené jedna z hlavných postáv Jules Vaughn, ktorú stvárnila herečka Hunter Schafer.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by POLITE WORLDWIDE®️ (@politeworldwide)

Produkty od Polite Worldwide sú dostupné aj v luxusnom nákupnom centre Selfridges so sídlom v Londýne, Birminghame či Manchestri. Za náhrdelník z ružových perál zaplatíš 1 500 dolárov, za viacfarebný náhrdelník z perál 900 dolárov. Dostupnejšie sú perlové náušnice za 170 dolárov. Oblečenie sa dá kúpiť za 130 až 400 dolárov. 

Anketa:
Páčia sa ti šperky od Polite Worldwide?
Mega!
Predražené detské korálky...
Mega!
45 %
Predražené detské korálky...
55 %
Domov
Zdieľať
Diskusia