Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2022, 17:30
Čas čítania 3:48
Dominik Vetrák

RECENZIA: The Gray Man (Netflix)

RECENZIA: The Gray Man (Netflix)
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY AKČNÉ FILMY FILM NA VEČER FILMY, KTORÉ MUSÍTE VIDIEŤ NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2022 NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXE NOVÉ FILMY S DABINGOM THE GRAY MAN TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Režisér Avengers: Infinity War a Endgame nesklamali a natočili podarený akčný blockbuster.

The Gray Man je označenie pre elitného zabijaka organizácie CIA, ktorá takýchto ľudí posiela vykonávať nebezpečné misie. Číslo šesť (Ryan Gosling) je jedným z agentov, ktorého nadriadení vyšlú zabiť nebezpečného zločinca. Ukáže sa však, že ide o kolegu šestky – agenta číslo štyri, ktorý zistil, že šéf CIA je skorumpovaný. 

Odporúčané
Thor: Láska a hrom v potitulkovej scéne odhalil, s ktorým slávnym bohom bude bojovať nabudúce. Čo prekvapivé sa ešte stalo? Thor: Láska a hrom v potitulkovej scéne odhalil, s ktorým slávnym bohom bude bojovať nabudúce. Čo prekvapivé sa ešte stalo? 8. júla 2022, 12:30

Klišéovitý dej, ktorý si videl už miliónkrát, a nevýrazní herci

Dej následne zachytáva klasický príbeh o dobrom agentovi bojujúcom proti celej vládnej organizácii. Šestka má niekoľko ľudí, ktorým dôveruje, no CIA proti nemu nasadí každého možného agenta a zločinca, ktorého nájde. Celej operácii velí Lloyd Hansen (Chris Evans), sociopat, ktorý sa nezastaví pred ničím. Zabíja civilistov, policajtov a hocikoho, kto sa mu postaví do cesty.

Platí ho priamo CIA ako civilného žoldniera a vo väčšine scén ti pôjde na nervy. Chris Evans zahral túto postavu dobre, problémom však je, že je nesmierne nesympatická. Problém nastáva, aj keď sú spolu agent číslo šesť a Lloyd v jednej scéne, keďže sa k sebe vôbec nehodia.

Gosling je v hlavnej role charizmatický, ale jeho postava šestky nie je veľmi zaujímavá a komplexná. Billy Bob Thornton tu hrá jeho mentora, ale je absolútne nevyužitý, rovnako ako skvelá Ana de Armas, ktorá hrá agentku Mirandu.

The Gray Man
Zdroj: Netflix

Vo väčšine scén je prehliadnuteľná, nevýrazná a oproti svojej role v snímke James Bond: No Time to Die vyzerá znudene. Sklamaní sme aj z Jessicy Henwick, ktorá zažiarila vo filmoch Love and Monsters či Matrix: Resurrections. Opäť to však pripisujeme nezaujímavým a celkom plochým postavám a neschopnosti režisérov spraviť s nimi niečo zaujímavé.

Slabé dialógy a zlý scenár

Dialógy nie sú silnou stránkou tohto filmu. Spoločne s nezaujímavými postavami a dosť hlúpym dejom plným klišé a predvídateľnosti je to dôkaz, že tu absolútne zlyhali scenáristi. Nimi boli režisér Joe Russo a jeho dlhodobí spolupracovníci Christopher Markus a Stephen McFeely, s ktorými napísal scenáre pre Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War a Endgame.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia