Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2022, 18:30
Čas čítania 1:22
Martin Mičuda

Obľúbená Kia XCeed zo Žiliny prešla faceliftom. Modernejší zjav dopĺňa nová verzia GT-line

Obľúbená Kia XCeed zo Žiliny prešla faceliftom. Modernejší zjav dopĺňa nová verzia GT-line
Zdroj: Kia
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY KIA
Uložiť Uložené

Pod kapotu vyhotovenia XCeed sa vracia 204-koňový štvorvalec, k dispozícii však bude výhradne ako GT-line.

Kia Ceed 3. generácie prišla premiérovo na trh aj ako malý crossover pod označením XCeed. Práve toto outdoorové vyhotovenie bolo doteraz posledným karosárskym variantom, ktoré doteraz nezmodernizovali. To sa však v uplynulých hodinách zmenilo, pretože Kia práve odhalila facelift, ktorý chce nadviazať na doterajší úspech – od roku 2019 predala automobilka v Európe už vyše 120-tisíc kusov.

Odporúčané
TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka 18. júla 2022, 12:30

Vynovený XCeed dostal podľa vzoru klasického hatchbacku či kombi novú grafiku hlavných full-LED svetlometov, do ktorých sa presunuli aj hmlovky. Miesto nich sú na novom nárazníku len efektné prieduchy. Kozmetickými zmenami prešla aj maska, pribudli nové 16 až 18" disky kolies a tri laky karosérie – žltá Lemon Splash, zelená Celadon Spirit Green a sivá Yuca Steel Gray.

S modernizáciou sa do portfólia zároveň začleňuje aj nová verzia GT-line, ktorá obúva štandardne 18" kolesá, disponuje čiernymi lesklými detailmi, decentne odlišnou maskou a zadným difúzorom, no najviac rozpoznateľným znakom sú špeciálne navrhnuté koncové svetlá, ktoré tvorí množstvo bodových LED elementov. Zvyšné verzie majú zadné svetlomety v prakticky identickej podobe ako doteraz.

Kia, XCeed,
Zdroj: Kia

V kokpite sú napokon zmeny len veľmi minimálne – 12,3" digitálne budíky majú upravenú grafiku, plocha okolo voliča prevodovky je po novom v čiernom lesklom vyhotovení, zatiaľ čo GT-line má športovo strihnuté sedadlá tvorené perforovanou kožou a Alcantarou. Ďalšou novinkou pod kapotou je motor 1.6 T-GDi, ktorý sa opätovne vracia do ponuky pre XCeed, ale výlučne pre verziu GT-line. Celé portfólio motorov je nasledujúce:

  • 1.0 T-GDi – 88 kW/120 koní a 172 Nm, 6-st. manuál
  • 1.5 T-GDi – 118 kW/160 koní a 253 Nm, 6-st. manuál/7-st. DCT
  • 1.6 T-GDi – 150 kW/204 koní a 265 Nm, 7-st. DCT
  • 1.6 GDi (PHEV) – 77 kW/105 koní a 147 Nm, 6-st. DCT
  • 1.6 CRDi (MHEV) – 100 kW/136 koní a 280 Nm, 6-st. iMT/7-st. DCT

Všetky varianty majú výlučne predný náhon. Plug-in hybridný derivát je vybavený elektromotorom s výkonom približne 60 koní a akumulátorom, ktorý má kapacitu takmer 9 kWh. Kia uvádza, že na čisto elektrický pohon je možné spraviť 48 až 60 kilometrov. Cenové relácie vynoveného vyhotovenia ešte nie sú známe, predaj sa totiž začne v septembri. Pripomeňme, že výroba Kie XCeed prebieha v slovenskom závode neďaleko Žiliny.

Kia, XCeed,Kia, XCeed,Kia, XCeed,Kia, XCeed,
Zobraziť galériu
(13)
Domov
Zdieľať
Diskusia