Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2022, 10:30
Čas čítania 2:55
Denisa Šútorová

Nemáš ešte plavky na leto? V modeloch od týchto značiek určite vynikneš

Nemáš ešte plavky na leto? V modeloch od týchto značiek určite vynikneš
Zdroj: Pexels
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Ak si si ešte na túto sezónu nestihla vybrať plavky, určite sa inšpiruj letnými trendmi na leto 2022 od nasledujúcich značiek. Bodujú aj slovenskí dizajnéri

Vari neexistuje charakteristickejší odev na leto, ako sú plavky. Stačí, keď ich hodíš do kabelky spolu s pasom a peňaženkou, a nečakaná dovolenka či víkend pri vode sa môže začať. Ostatné dokúpiš na mieste... Ale kde teda kúpiť poriadne plavky?


Ak si si tie svoje ešte nestihla vybrať, nasledujúce značky ťa určite zachránia. V ich modeloch istotne vynikneš.

Plavkové trendy na leto 2022.
Plavkové trendy na leto 2022. Zdroj: Pexels/Armin Rimoldi

Triangl

Austrálsku značku Triangl založili v roku 2012. O tri roky neskôr ju magazín Independent označil za svetovo najpopulárnejšiu značku plaviek, ktorá vtedy denne predala okolo 1500 kusov. Úspech značky Triangl spočíval v tom, že jej zakladatelia Craig Ellis a Erin Deering vyplnili dieru na trhu štýlovými, ale zároveň praktickými modelmi plaviek vyrobenými z neoprénu.

Značka sa preslávila špecifickým dizajnom plaviek s čiernym obrysom. Dnes však ponúka nespočetné množstvo dizajnov a strihov, či už dvojdielnych alebo jednodielnych plaviek. Toto leto sa ceny pohybujú od 100 po 135 eur.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TRIANGL (@triangl)

Plavky Triangl kúpiš na eshope značky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TRIANGL (@triangl)

Relleciga

Možno ťa prekvapí, že riaditeľom svetoznámej značky Relleciga je práve Slovák. Za to, že si dnes tieto plavky môžeš kúpiť aj u nás, vďačíme práve Mariánovi Glettovi, riaditeľovi a dnes už aj majiteľovi značky v Európe. Práve vďaka nemu sa Relleciga nielenže dostala na slovenský trh, ale aj vyprofilovala na svetoznámu a exkluzívnu značku. Jej reklama sa objavila aj na newyorskom Time Square.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by RELLECIGA Swimwear (@relleciga_official)

Ako píše portál PR Newswire APAC, úspešný Slovák verí, že „plavky musia spájať inovatívny, moderný a sexy dizajn, ktorý je vynikajúco remeselne spracovaný“.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by RELLECIGA Swimwear (@relleciga_official)

Svojich dizajnérov má Relleciga vo Francúzsku, v Amerike, ale aj na Slovensku. Plavky sa tvoria v limitovaných kolekciách.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by RELLECIGA Swimwear (@relleciga_official)

Niekoľko zaujímavých modelov vytvorili aj pre pánov. Na svojom Instagrame zdieľali vtipnú a originálnu reklamu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by RELLECIGA Swimwear (@relleciga_official)

Plavky Relleciga nájdeš na eshope značky

Lemonky

Ak túžiš po o čosi odvážnejšom modeli na leto a spôsobe, ako sa odlíšiť, určite by si mala vedieť o značke Lemonky, ktorá sa špecializuje na farebné, ručne háčkované plavky. Dostupné sú však aj modely z klasických materiálov v bielej farbe.

Vďaka veľmi špecifickým materiálom a ručnému spôsobu výroby je každý model Lemoniek jedinečný a originálny. Autori píšu, že plavky vyrábajú bez lacnej pracovnej sily na území Európy.

Lemonky si môžeš zakúpiť, ale aj objednať na mieru na eshope.

NA-KD

Zaujímavú kolekciu plaviek na tento rok predstavila značka NA-KD. Či už hľadáš komfortnejšie bikini, alebo výrazné sexy modely s asymetrickým strihom,  v oboch prípadoch ťa zaujme škandinávsky minimalizmus.

Plavky na leto od svetových značiek.
Plavky na leto od svetových značiek. Zdroj: NA-KD

V ponuke sú aj výraznejšie farby ako červená, ružová, oranžová či zelená, no prevládajú najmä zemité farby. Najvýraznejšou časťou odevu je vrchný diel plaviek, ktorý si môžeš skombinovať s rôznymi tvarmi plavkových nohavičiek.

Plavkové trendy 2022.
Plavkové trendy 2022. Zdroj: NA-KD

Plavky značky NA-KD a ešte oveľa viac nájdeš na eshope značky.

Calzedonia

Táto talianska značka, ktorá vznikla vo Verone, je veľmi obľúbenou na európskom trhu a v posledných rokoch aj v Amerike. Špecializuje sa na výrobu spodnej bielizne, pyžám, legín či doplnkov, no vrcholný úspech dosiahla práve vďaka dizajnu bikín. 

Plavkové trendy na leto 2022.
Plavkové trendy na leto 2022. Zdroj: CALZEDONIA

Calzedonia kladie dôraz na to, aby si sa v jej modeloch cítila štýlovo, sexy a najmä pohodlne. 

Tvárou tohtoročnej letnej kolekcie sa stala aj obľúbená švédska módna blogerka a influencerka Kenza Zouiten Subosic. V minulosti si však pre značku zapózovala aj obľúbená talianska módna ikona Chiara Ferragni.

Trendy na leto 2022, v ktorých zažiariš.
Trendy na leto 2022, v ktorých zažiariš. Zdroj: CALZEDONIA

Plavky značky Calzedonia si môžeš kúpiť v kamenných predajniach bratislavských nákupných centier Nivy, Eurovea, Central či Aupark, ale aj na oficiálnej webovej stránke

Oysho

Španielska značka Oysho je typická svojím minimalistickým dizajnom spodnej bielizne a dámskeho oblečenia. „Oysho interpretuje nadčasovú ženskú eleganciu. Je to oslava ženy a ženskej podoby. Jej móda spája pôvab a kvalitu pre aktívne a štýlové ženy,“ píše na svojom portáli odevná spoločnosť Inditex.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by OYSHO (@oysho)

Novú plavkovú kolekciu na leto 2022 pochválil aj francúzsky VOGUE. Na výber máš z jednoduchých minimalistických dizajnov, ale aj z tých viac výrazných – nariasených a asymetrických.

Plavkové trendy na leto 2022.
Plavkové trendy na leto 2022. Zdroj: OYSHO

Plavky značky Oysho si môžeš kúpiť v kamennej predajni obchodného centra Nivy, ale aj na eshope značky.  

Anketa:
Plavky ktorej značky by si si na leto vybrala ty?
Triangl
Relleciga
Lemonky
NA-KD
Calzedonia
Oysho
Triangl
14 %
Relleciga
20 %
Lemonky
9 %
NA-KD
12 %
Calzedonia
23 %
Oysho
22 %
Domov
Zdieľať
Diskusia