Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. júla 2022, 17:15
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Ruskej náhrade McDonald's dochádzajú hranolčeky. Zákazníci sa sťažujú aj na pleseň a nohy hmyzu v burgeroch

NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruská náhrada spoločnosti McDonald's Vkusno i točka má problémy, reputácia spoločnosti je čoraz horšia.

Keď americká spoločnosť McDonald's pre inváziu Kremľa na Ukrajinu odišla z ruského trhu, tamojší podnikatelia si povedali, že si poradia aj sami a zákazníci si ledva všimnú rozdiel. Dnes už vedia, že to tak nie je.

Ruská náhrada obľúbeného fastfoodu Vkusno i točka už dnes nemá dostatok hranolčekov pre svojich zákazníkov, v niektorých pobočkách už vyvesili upozornenia, že ich nebudú podávať vôbec, informuje ruská redakcia stanice BBC.

„Niektoré novootvorené reštaurácie Vkusno i točka nebudú mať hranolčeky,“ píše portál s tým, že najbližšie budú môcť očakávať túto neodlučiteľnú prílohu k burgerom až na jeseň. 

Problémom náhradníka McDonald's je, že sa vlani neurodilo dostatok zemiakov, ktoré by boli vhodné na vyprážanie. Rusi boli nútení vymyslieť náhradu za obľúbenú sieť reštaurácií, pretože obyvatelia krajiny nedajú na rýchle občerstvenie dopustiť. McDonald's zatvoril v Rusku až 850 pobočiek. 

Nová ruská verzia značky McDonald's, po novom Vkusno & točka.
Nová ruská verzia značky McDonald's, po novom Vkusno & točka. Zdroj: TASR/AP/Dmitry Serebryakov

Nedávno sa zároveň objavili na Twitteri fotografie, ktoré naznačujú, že kvalita surovín nemusí byť stopercentná a spochybňuje sa aj hygiena pobočiek. Snímky zachytávajú náznaky plesne a niektoré drobné znečistenia pripomínajú nohy hmyzu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia