Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2022, 7:30
Čas čítania 0:27
Jakub Paulík TASR

Počet obetí ruského útoku na obchodné centrum v Kremenčuku stúpol na 18. G7 to označili za vojnový zločin

ZAUJÍMAVOSTI KREMENČUK SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

G7 reaguje na včerajší útok zo strany ruského agresora.

Na obchodné centrum v Kremenčuku na Ukrajine dopadli v pondelok ruské rakety, ktoré si vyžiadali prinajmenšom 18 obetí na životoch a ďalších 60 osôb utrpelo zranenia. Lídri krajín G7 skritizovali Rusko a uviedli, že ide o „ohavný útok“ a vojnový zločin.

„Voči ruskému prezidentovi Putinovi a zodpovedným bude vyvodená zodpovednosť,“ prisľúbili v spoločnom vyhlásení. Útok tiež odsúdil americký minister zahraničných vecí Antony Blinken a OSN. Prezident Ukrajiny Volodomyr Zelenskyj raketový útok považuje za „bezočivý teroristický čin“. Krajina žiada mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN.

Zelenskyj ešte včera informoval, že sa v obchodnom centre počas raketového útoku nachádzalo viac ako 1 000 ľudí. Prezident dodal, že miesto nepredstavovalo „žiadne nebezpečenstvo pre ruskú armádu“ a nemalo „žiadnu strategickú hodnotu“.

Anketa:
Mali by západné krajiny pokračovať v stupňovaní sankcií voči Rusku?
Áno.
Nie.
Áno.
73 %
402 Hlasov
Nie.
27 %
146 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia