Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2022, 12:30
Čas čítania 5:14
Martin Adam Pavlík

Koncert Red Hot Chili Peppers narušil fanúšik na pódiu. Museli ho spacifikovať ochrankári (Report z festivalu Lovestream)

Koncert Red Hot Chili Peppers narušil fanúšik na pódiu. Museli ho spacifikovať ochrankári (Report z festivalu Lovestream)
Zdroj: Refresher/Matúš Zeťák
HUDBA BRATISLAVA LOVESTREAM FESTIVAL RED HOT CHILI PEPPERS ROKENROL
Uložiť Uložené

Záverečný deň nového festivalu Lovestream zakončili dych vyrážajúcou šou Američania Red Hot Chili Peppers. Na koncert na Slovensku pravdepodobne budú ešte dlho spomínať.

Domáce stálice hrajúce nestarnúce hity, rocková nálož od Rival Sons, emotívna spoveď Caluma Scotta aj čistá radosť z hudby v podaní Red Hot Chili Peppers. To všetko zažili diváci na poslednom dni festivalu Lovestream v Bratislave. Koncert Kalifornčanov však mierne narušil divák, ktorý sa dostal z davu až na pódium, a zasiahnuť museli ochrankári, s ktorými doslova zápasil. 

Lovestream odštartoval v piatok 10. júna a ponúkol divákom známe slovenské aj české kapely. V sobotu už prišli na scénu aj prestížni zahraniční interpreti, pričom hlavným bodom programu bola sexy šou britskej speváčky Dua Lipy. Na novom multižánrovom festivale, ktorý sa konal na Tehelnom poli, sme boli aj v nedeľu a môžeme jasne vyhlásiť, že šlo o najrockovejší deň.

O druhej popoludní otvorila záverečný deň festivalu pre mnohých neznáma slovenská kapela Dany Moment. Síce bolo vidno, že hudobníci si užívajú veľké pódium a to, že sa ocitli v lineupe spolu so svetovými hviezdami, ale publikum im vôbec nevracalo energiu, ktorú im posielali. Spevák Denis Kolek ukázal, že za svoj hlas sa rozhodne nemusí hanbiť, vie navyše skvele pracovať s „chraplákom“. Ale podľa výrazov v tvárach viacerých divákov bolo vidno, že ich iritovali mierne klišéovité či lacné texty. Slovenská kapela má ešte v tomto smere rozhodne čo zlepšovať.

Slovenská kapela Dany Moment.
Slovenská kapela Dany Moment. Zdroj: Refresher/Matúš Zeťák

Energický punk-rock a pogo

Domácemu publiku však napravilo chuť bratislavské trio Iné Kafe, ktoré je na scéne už 27 rokov (áno, ten čas letí). Svoj set otvorili vypaľovačkou Pár sráčov bohatých, nasledovali verným fanúšikom dobre známe hity ako Biely hotel, 30. február, Prečo je to tak? alebo Úspešne zapojení. Dav v strednej časti štadióna sa rozbesnil a malá skupinka ľudí dokonca začala pogovať. Kapela však tiež mierne zvoľnila tempo a prinútila ľudí zamyslieť sa piesňou Spomienky na budúcnosť z roku 2003.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116460 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia