Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. júna 2022, 8:06
Čas čítania 0:44
Jana Chovancová

Ruský prezident Vladimir Putin sa prirovnáva k cárovi Petrovi Veľkému a chce získať naspäť územia, ktoré Rusku vraj patria

Ruský prezident Vladimir Putin sa prirovnáva k cárovi Petrovi Veľkému a chce získať naspäť územia, ktoré Rusku vraj patria
Zdroj: TASR/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool/AP, Wikipedia
NEWS RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident vidí podobu s cárom pri snahe získať naspäť „ruské územia“.

Ruský prezident Vladimir Putin prirovnal svoje súčasné vojenské postupy k tým, ktoré vykonával cár Peter Veľký v 18. storočí počas vojny proti Švédsku. „Človek by si myslel, že si od nich počas vojny niečo ukradol. Ale neukradol, iba si vzal naspäť, čo mu patrí,“ povedal podľa The Guardian ruský prezident. 

Po tom, čo Peter Veľký urobil Petrohrad hlavným mestom Ruska, žiadna krajina ho údajne nepovažovala za súčasť Ruska. „Každý si myslel, že je súčasťou Švédska, no už oddávna tam okrem ugrofínskych národov žili aj Slovania,“ hovorí Putin.

Podľa neho je povinnosťou Ruska vziať si naspäť to, čo mu prislúcha, pričom tým evidentne myslel ruskú inváziu na Ukrajine. „Áno, v dejinách sme boli nútení sa stiahnuť, no bolo to iba preto, aby sme načerpali sily a posunuli sa vpred,“ dodal ruský prezident.

Vladimir Putin, ktorý je v Rusku pri moci už 23 rokov, sa opakovane snažil ospravedlniť ruskú vojnovú činnosť na Ukrajine tým, že o Ukrajine tvrdil, že nemá skutočnú štátnu identitu a suverenitu. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Viezol som v aute Volodymyra, ktorý sa priznal k vražde 21-ročnej Ukrajinky na internáte: Pozri, ako mi bije srdce
Domov
Zdieľať
Diskusia