Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2022, 7:39
Čas čítania 4:59
Dominik Vetrák

The Last of Us dostane veľkú multiplayerovú hru a remake. Fanúšikovia hororových hier zažijú nával veľkolepých noviniek

The Last of Us dostane veľkú multiplayerovú hru a remake. Fanúšikovia hororových hier zažijú nával veľkolepých noviniek
Zdroj: Playstation/Naughty Dog
TECH THE LAST OF US PART 1
Uložiť Uložené

Na hernej prezentácii Summer Games Fest sme videli množstvo úžasných hier. Sleduj skvelé trailery a prekvapivé oznámenia.

Moderátor najprestížnejšieho udeľovania herných ocenení Geoff Keighley organizoval hernú prezentáciu Summer Game Fest, počas ktorej oznámil viaceré zaujímavé hry. Zároveň ukázal množstvo nových záberov na už oznámené tituly. Tu je to najzaujímavejšie, na čo by si mal posvietiť každý hráč. 

Odporúčané
Remake The Last of Us vyjde v septembri s vylepšenou grafikou a ovládaním. Unikol prvý trailer Remake The Last of Us vyjde v septembri s vylepšenou grafikou a ovládaním. Unikol prvý trailer 9. júna 2022, 22:16

The Callisto Protocol

Fanúšikovia hororu budú z tejto hry nadšení. Robia na nej pôvodní tvorcovia kultovej hry Dead Space a rovnako ako Dead Space, aj The Callisto Protocol bude hororovým sci-fi zasadeným do vesmíru. Oproti Dead Space to bude ešte brutálnejšie a strašidelnejšie.

Hlavnú postavu si zahral herec Josh Duhamel (Transformers), ktorý musí prežiť na orbitálnej stanici pri jednom z mesiacov Saturnu. Hemží sa to tam však príšerami. Vydania sa dočkáme už 2. decembra pre PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. 

Flashback 2

Ide o návrat hernej série spred 30 rokov v štýle sci-fi adventúry. Súčasťou hry sú aj súboje s nepriateľmi, ktoré absolvuješ z pohľadu zhora. Flashback 2 vyjde ešte tento rok na konzoly a PC.

 

Witch Fire

Poľskí vývojári lákajú na svoju temnú fantasy, v ktorej budeme loviť príšery, posadnutých ľudí a čarodejnice pomocou špeciálnych schopností a strelných zbraní. Hrateľnosť vyzerá zábavne najmä vďaka akčným súbojom a fantasy prostrediu. Hra vyjde v early access prístupe už čoskoro a je možné, že plnohodnotne vyjde už budúci rok. 

Fort Solis

Herci Troy Baker (Joel z The Last of Us) a Roger Clark (Arthur z Read Dead Redemption II) oznámili, že spolu hrajú v akčnom trileri Fort Solis. V jeho centre budú dve postavy, ktoré hrajú títo herci. Počas celej hry si pôjdu po krku na vesmírnej stanici.

Odporúčané
10 vecí ktoré neznášame na videohrách: nudné a roztiahnuté open-worldy, miniatúrne titulky či nepreskočiteľné cutscény 10 vecí ktoré neznášame na videohrách: nudné a roztiahnuté open-worldy, miniatúrne titulky či nepreskočiteľné cutscény 10. marca 2023, 14:30

Bohužiaľ, viac o príbehu nevieme, ale ide o debutový titul od nového nezávislého štúdia s názvom Fallen Leaf. Tvorcovia hru okomentovali ako spojenie videohry Dead Space a filmu Moon od režiséra Duncana Jonesa. 

Routine

Tvorcovia tento projekt oznámili ešte pred 10 rokmi a následne sa po ňom zľahla zem. Našťastie znova na ňom aktívne pracujú, čo poteší každého hráča napätia a hororu. Veľa o Routine nevieme, no ak si pozrieš trailer nižšie, zaujme ťa vizuál aj strašidelné sci-fi prostredie. Soundtrack pre Routine vytvára Mick Gordon (Doom). Routine vyjde na PC a konzoly Xbox, pričom predplatitelia služby Game Pass si titul budú môcť zahrať zadarmo. 

Highwater

Táto indie hra sa prezentovala komplexným trailerom, počas ktorého znela nádherná hudba. Nečakaj od nej grafiku ako od AAA hier, ale skôr prepracovanejší príbeh. Úlohou hráča bude prežiť klimatickú apokalypsu, a tak bude musieť bojovať s nepriateľmi v ťahových súbojoch a lúštiť hádanky.  To všetko, aby sa dostal na loď, ktorá odnesie zvyšky ľudstva na Mars. Highwater vyjde na PC, ale je možné, že sa dostane aj na ďalšie platformy.

Marvel’s Midnight Suns

Taktická hra zo sveta Marvelu vyjde 7. októbra 2022 na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S a budúci rok aj na konzolu Nintendo Switch. Tvorcovia zo štúdia Firaxis (XCOM séria) hru odhalili ako ťahovú stratégiu. Tvoje postavy v nej útočia formou kariet, ktoré v sebe skrývajú rôzne schopnosti a fyzické útoky. 

Odporúčané
Aktualizované: The Last of Us: Aké sú najväčšie rozdiely medzi seriálom a videohrami? Tvorcovia sa drasticky odklonili od príbehu Aktualizované: The Last of Us: Aké sú najväčšie rozdiely medzi seriálom a videohrami? Tvorcovia sa drasticky odklonili od príbehu 12. februára 2023, 11:00

V traileri sme videli aj nového člena tímu Midnight Suns Spider-Mana, ktorý navyše vtipne parodoval súboj Spider-Mana a Venoma z filmu Spider-Man 3. Ak ťa Midnight Suns zaujalo, klikaj sem. Reálne zábery z hrateľnosti nájdeš tu. 

P. S. Spider-Mana nahovoril Yuri Lowenthal, ktorý mu prepožičiava hlas aj v hrách Spider-Man na konzoly Playstation.

Midnight Fight Express

Hru robí jediný vývojár z Poľska, a ak máš rád tituly ako Hotline Miami, My Friend Pedro, Sifu či Hongkong Massacre, zamiluješ si aj tento. Základom hrateľnosti sú bitky s ostatnými gaunermi. Na ich zneškodnenie môžeš používať päste, strelné zbrane, tyčky a všetko, čo dokážeš nájsť v okolí.

Vzhľadom na to, že Midnight Fight Express robí jediný vývojár, vyzerá veľmi impozantne. Hra vychádza 24. augusta na PC, Xbox One, Nintendo Switch a PS4, pričom predplatitelia Game Passu si ju budú môcť stiahnuť zadarmo.

Layers of Fears

Štúdio Bloober Team (The Medium, Layers of Fear) odhalilo novú hororovú hru Layers of Fears, ktorá vyjde na jar pre PC, Xbox Series X/S a PS5. Hororový titul prekvitá napínavou a nepríjemnou, strašidelnou atmosférou.

Hráč prechádza hrôzostrašnými levelmi z pohľadu prvej osoby. Okrem príšer bude v hre čeliť aj psychickým problémom hlavného hrdinu, ktorý trpí preludmi. Ak máš rád atmosférické hororové hry, neexistuje šanca, že ťa tento titul nezaujme. 

Remake The Last of Us a veľká multiplayerová hra zo sveta The Last of Us

Na záver prezentácie vystúpil na pódium režisér a jeden z prezidentov štúdia Naughty Dog. Prezradil, že predali už viac ako 10 miliónov kópií hry The Last of Us: Part II (vyšla v júni 2020), čo je v hernom priemysle veľký úspech. Následne potvrdil vydanie remaku The Last of Us, ktorý vyjde 2. septembra. Remake ponúkne vylepšenú hrateľnosť, grafiku a naplno využije možnosti PS5 a jeho revolučného ovládača Dualsense.

Neil prezradil, že cutscény, teda príbehové videá, vznikli z pôvodných hereckých výkonov hercov spred 10 rokov, akurát ich dokázali pretvoriť modernejšími technológiami, takže vyzerajú oveľa lepšie. V remaku uvidíme viaceré hrateľnostné novinky, z ktorých niektoré si budeš pamätať z druhej časti, ako napríklad vybuchujúci šíp. Tvorcovia celkom prepracovali aj umelú inteligenciu nepriateľov. 

Odporúčané
Aké typy infikovaných a príšer uvidíme v seriáli The Last of Us? Existujú aj horšie obludy ako clickeri Aké typy infikovaných a príšer uvidíme v seriáli The Last of Us? Existujú aj horšie obludy ako clickeri 25. januára 2023, 13:30

Jediné, čo zatiaľ remaku môžeme vyčítať, je vzhľad postáv. Viac sa nám asi páčil model postavy Joela z originálnej hry. V remaku vyzerá staršie a tak trochu unavene. Remake režírujú Matthew Gallant a Shaun Escayg (Uncharted, The Last of Us), dlhoroční dizajnéri zo štúdia Naughty Dog.

Stále nevieme, či remake do hry pridá aj nejaké nové prostredia a nepriateľov alebo pôjde o úplne tú istú hru, akurát s novým ovládaním, grafikou a lepšou hrateľnosťou. 

The Last of Us remake multiplayer
Zdroj: Playstation/Naughty Dog
The Last of Us remake multiplayer
Zdroj: Playstation/Naughty Dog

Neil Druckman odhalil aj pracovný obrázok z ich veľkej multiplayerovej hry zasadenej do sveta The Last of Us. Jej súčasťou bude plnohodnotný príbeh, ktorý plánujú vyrozprávať unikátnym spôsobom. Tešiť sa môžeš aj na nové postavy a prostredie, keďže podľa obrázka sa hra odohráva v San Franciscu.

Multiplayerový titul bude obrovský. Režírujú ho Anthony Newman (režisér Uncharted: The Lost Legacy a The Last of Us: Part II) a ďalší veteráni, ktorí robili na pôvodnej hre z roku 2013. 

Na záver tu pre fanúšikov The Last of Us máme aj novú fotku z chystaného, rovnomenného seriálu, ktorý už budúci rok začne vysielať streamovacia platforma HBO Max. Druckman prezradil, že Ashley Johnson a Troy Baker, ktorí stvárňujú Joela a Ellie v hrách, si zahrali aj v seriáli. 

The Last of Us remake multiplayer
Zdroj: Playstation/Naughty Dog

 Ďalšie zaujímavé hry

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge vychádza už 16. júna na PC, Nintendo Switch, PS4 a Xbox One. Predplatitelia služby Game Pass budú môcť hrať zadarmo. 

Metal: Hellsinger je akčná hra v štýle Doomu, ktorú si môžeš vyskúšať už dnes, a to vďaka demo verzii dostupnej na PC, Xbox Series X/S a PS5. 

Novú ukážku dostala aj hra Gotham Knights, ktorý vyjde na jeseň tohto roka.

Fanúšikov mangy a anime One Piece poteší príprava ambiciózneho RPG s názvom One Piece Odyssey. Vyjde ešte tento rok na PC, konzoly Xbox a Playstation.

Warhammer 40, 000: Darktide je skrížením hier Doom, Deathloop a Days Gone.

Goat Simulator 3 vyjde ešte tento rok. Sleduj vtipný oznamovací trailer, v ktorom si tvorcovia strieľajú z vlastnej hry. Ak máš rád bláznivé adventúry, toto by ti mohlo sadnúť. 

Už 30. júna vyjde DLC pre Cuphead s názvom  The Delicious Last Course. Náročná plošinovka s nádherným a nevšedným vizuálom dostane rozšírenie na všetky platformy, na ktoré vyšla aj pôvodná hra. 

Kompletnú prezentáciu s množstvom ďalších hier a trailerov si môžeš pozrieť nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia