Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2022, 8:12
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Milión na stole vedľa Fica, Kaliňáka a Gašpara mal zabezpečiť N. Bödör, tvrdí spolupracujúci obvinený Slobodník

NEWS ROBERT FICO ROBERT KALIŇÁK TIBOR GAŠPAR
Uložiť Uložené

Exšéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA vypovedal v kauze Súmrak, kde sú medzi obvinenými aj Robert Fico a Robert Kaliňák.

Spolupracujúci obvinený Bernard Slobodník podľa Aktualít tvrdí, že bol pri tom, keď sa oligarcha z Nitry údajne sťažoval, že ho v roku 2018 po vražde Jána Kuciaka premiér a minister vnútra vyťažovali, keď potrebovali pomoc. Robertovi Ficovi a Robertovi Kaliňákovi vraj pomáhal zabezpečiť milión v keši, ktorý potom ponúkali za informácie o tragickej udalosti vo Veľkej Mači, kde zavraždili investigatívneho novinára a jeho snúbenicu. 

Exšéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník spomína na udalosti z februára 2018 vo výpovedi v rámci kauzy Súmrak, kde sú Fico a Kaliňák obvinení zo založenia zločineckej skupiny a zneužívania svojej funkcie. „Čo odo mňa žiadali Fico, Kali, ja som tieto peniaze musel zabezpečiť, doniesť, priniesť a mne s tým zabili celý deň a efekt v tom nevidím,“ sťažoval sa vraj podľa Slobodníka Norbert Bödör.

Túto informáciu z výpovede kajúcnika popreli pre Aktuality Norbert Bödör aj Robert Kaliňák. Obaja tvrdia, že ide o nezmysel. 

Portál upozorňuje aj na informácie z infožiadosti, na ktorú reagovalo ministerstvo vnútra pod vedením Roberta Kaliňáka, keď novinári zisťovali, ako hotovosť za krátky čas zabezpečili. Peniaze podľa rezortu vnútra poskytla VÚB. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

„Štátna pokladnica zabezpečila v pobočke VÚB z účtu povinnej osoby (ministerstva vnútra, pozn. red.) výber hotovosti, ktorá bola štandardne, ako pri iných výberoch, vybratá pracovníkmi povinnej osoby. Hotovosť bola následne policajnou motorizovanou jednotkou odvezená na úrad vlády pre potreby tlačovej besedy. Následne po skončení tlačovej besedy bola hotovosť okamžite odvezená späť do VÚB a vložená na účet povinnej osoby,“ napísal rezort vnútra v odpovedi na infožiadosť.

Fico
Zdroj: TASR/Marko Erd
Domov
Zdieľať
Diskusia