Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2022, 11:00
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Na Slovensku hrozia v sobotu silné búrky, môžu spôsobiť škody. Európsky kontinent ovládajú krúpy

NEWS POČASIE SILNÉ BÚRKY
Uložiť Uložené

Silné búrky s krúpami momentálne prevládajú na území Chorvátska a Slovinska. Môžu sa však vyskytnúť aj u nás.

Do Európy dorazili silné búrky, momentálne zúria najmä na území Chorvátska a Slovinska, kde so sebou priniesli veľmi silné krupobitie, upozorňuje portál iMeteo. Niektoré krúpy majú priemer až päť centimetrov. Podľa meteorológov sa v obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov vyskytujú aj silné búrky známe ako supercely. Podľa predpovedí by mali silné búrky zasiahnuť územie Slovenska v sobotu.

„Numerické modely avizujú, že v oblasti Francúzska sa môžu tvoriť početné supercely, ktoré by mohli prinášať silné nárazy vetra a krúpy s priemerom aj niekoľkých centimetrov,“ píše iMeteo s odvolaním na meteorologickú spoločnosť Estofex, ktorá očakáva veľmi silné búrky na viacerých miestach v Európe. 

V nedeľu očakáva SHMÚ výrazné oteplenie, na väčšine Slovenska bude prevažne slnečno, teploty sa budú blížiť k tridsiatim stupňom Celzia. 

V pondelok by sa mohlo podľa meteorológov opäť ochladiť. Premenlivé počasie očakávajú aj počas ďalších dní na začiatku júna. 

Anketa:
Očakávaš, že budú tento rok búrky ešte silnejšie ako vlani?
Áno.
Nie.
Áno.
74 %
178 Hlasov
Nie.
26 %
64 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia