Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2022, 16:11
Čas čítania 0:35
Ivan Koribanič

Každá z 8 obetí dostane od slovenskej vlády odškodné takmer 14-tisíc eur. Prípad policajnej razie v Moldave nad Bodvou je uzavretý

Každá z 8 obetí dostane od slovenskej vlády odškodné takmer 14-tisíc eur. Prípad policajnej razie v Moldave nad Bodvou je uzavretý
Zdroj: TASR/Roman Hanc
POLITIKA SLOVENSKO SÚDY
Uložiť Uložené

Definitívne rozhodnutie súd vyriekol rok a pol po tom, ako v Štrasburgu uspeli dve iné obete razie. Tie vtedy dostali celkom 20-tisíc eur a náhradu trov konania v hodnote vyše 6-tisíc eur.

Obete policajnej razie z Moldavy nad Bodvou sa po 9 rokoch dočkali uzavretia prípadu a slovenská vláda ich odškodní, píše Denník N.

Ôsmi muži dostanú podľa verdiktu súdu celkom 110-tisíc eur, čo v prepočte na jedného vychádza na necelých 14-tisíc eur. Definitívne rozhodnutie súd vyriekol rok a pol po tom, ako v Štrasburgu uspeli dve iné obete razie. Tie vtedy dostali celkom 20-tisíc eur a náhradu trov konania v hodnote vyše 6-tisíc eur. Súd po definitívnom rozsudku dodal, že neexistujú žiadne ďalšie dôvody, aby prípad pokračoval.

„Sme radi, že sa obete razie konečne dočkali spravodlivosti, a vítame prístup ministerstva spravodlivosti,“ reagoval právny konzultant Európskeho centra pre práva Rómov Michal Zálešák. Pokračoval s tým, že konanie trvalo 9 rokov.

Slovenská vláda sa ešte v júni obetiam ospravedlnila a dodala, že to „nie je len ľudským gestom voči poškodeným obetiam, ale aj záväzkom štátu vyvarovať sa do budúcna podobných zlyhaní“.

Domov
Zdieľať
Diskusia