Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2022, 20:28
Čas čítania 1:19
Ema Stanovská

Elon Musk od zamestnancov žiada, aby sa vrátili do kancelárie: „Ak sa neukážete, budem predpokladať, že ste dali výpoveď“

Elon Musk od zamestnancov žiada, aby sa vrátili do kancelárie: „Ak sa neukážete, budem predpokladať, že ste dali výpoveď“
Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong
NEWS ELON MUSK SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Podriadeným poslal miliardár e-mail, ktorý unikol z interného systému. Osobne vraj zhodnotí každú žiadosť o výnimku.

Elon Musk od zamestnancov Tesly žiada, aby sa vrátili k práci v kancelárii alebo aby dali výpoveď. Podriadeným poslal miliardár v utorok e-mail, ktorý unikol z interného systému. Ako prvý o tom informoval spravodajský portál o elektromobiloch Electrekv.

„Každý, kto chce vykonávať prácu na diaľku, musí byť v kancelárii minimálne (a myslím tým ,minimum‘) 40 hodín týždenne, inak z Tesly odíde. Je to menej, ako požadujeme od pracovníkov v továrňach,“ napísal Musk a dodal, že kancelária musí byť hlavným pracoviskom zamestnanca, na ktorom komunikuje s ostatnými kolegami. „Nie vzdialená pobočka nesúvisiaca s pracovnými povinnosťami.“

Musk v maile píše, že osobne zhodnotí každú žiadosť o výnimku, ale vo všeobecnosti platí, že „ak sa neukážete, budeme predpokladať, že ste dali výpoveď“.

Twitter má iný názor

Spoločnosť Tesla sa na margo novej kancelárskej politiky nechce vyjadriť, ale Musk ju zrejme v stredu sám potvrdil na Twitteri. Niekto mu napísal: „Máš ešte nejakú poznámku pre ľudí, ktorí si myslia, že práca z officu je zastaraný koncept?“ Elon na to odpovedal: „Mali by sa tváriť, že pracujú niekde inde.“

Portál CNN pripomína, že táto politika je v úplnom rozpore s politikou inej technologickej spoločnosti, ktorú sa Musk snaží kúpiť – Twittera. Jeho riaditeľ dávnejšie oznámil, že zamestnanci môžu pracovať z domu aj „navždy“, ak si to želajú. „Môžete pracovať kdekoľvek, kde sa budete cítiť najproduktívnejší a najkreatívnejší,“ napísal v marci generálny riaditeľ Parag Agrawal takmer 100-tisíc zamestnancom Twittera.

V Tesle to však platiť nebude. „Obzvlášť dôležité je, aby boli v kancelárii vrcholoví manažéri,“ uviedol Musk s tým, že to bol jeden z dôvodov, prečo prakticky „žil“ v továrni Tesla v rokoch 2017 a 2018, keď sa spoločnosť snažila zvýšiť výrobu. „Ak by som to neurobil, Tesla by už dávno skrachovala,“ povedal.

Prieskumy ukazujú, že väčšina kancelárskych pracovníkov uprednostňuje možnosť pracovať z domu. Od opätovného návratu do kancelárie po pandémii mnohé spoločnosti zvýšili flexibilitu zamestnancov, ktorí chcú pracovať na diaľku. Podľa CNN je to pre ne spôsob, ako si udržať alebo prilákať talenty na mimoriadne napätom trhu práce.

Anketa:
Súhlasíš so 100-percentným návratom do kancelárií?
Áno
Nie
Áno
42 %
412 Hlasov
Nie
58 %
570 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia