Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 16:48
Čas čítania 0:53
Jana Chovancová

Djoković vs. Nadal. Najväčší rivali v dejinách mužského tenisu sa možno stretnú naposledy

NEWS NOVAK DJOKOVIĆ RAFAEL NADAL ROLAND GARROS TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Novak Djoković a Rafael Nadal sa po 59. raz stretnú vo štvrťfinále Roland Garros v Paríži. Ako dopadne súboj titanov?

Novak Djoković a Rafael Nadal sa stretnú vo štvrťfinále Roland Garros 2022. V poradí to bude ich vzájomné 59. stretnutie, píše Sportnet.

„Je to najväčšia výzva, akú môžete na Roland Garros zažiť. Som však na to pripravený,“ hovoril pred zápasom Djoković. Vo vzájomnej bilancii má hráč navrch nad súperom 30 : 28. 

Nikto v histórii tenisu proti sebe neodohral viac zápasov ako Djoković a Nadal. Parížsky areál Rolanda Garrosa fanúšikovia nazývajú Nadalovou obývačkou, má v ňom aj svoju sochu. Vyhral 13 účastí z celkovo 17, raz musel odstúpiť, raz ho vyradil Švéd Robin Söderling a dvakrát ho porazil práve Novak Djoković, ktorý potrápil Nadala vo viacerých hrách. Je jediný aktívny tenista, ktorý ho dokázal opakovane poraziť.

Djoković bol ešte prednedávnom podľa vlastných slov pripravený vynechať najbližšie dva grandslamové turnaje Roland Garros a Wimbledon. Dôvodom bol plán organizátorov umožniť štart iba hráčom zaočkovaným proti ochoreniu covid-19. „Nikdy som nebol proti očkovaniu. Vždy som však podporoval možnosť voľby, čo si do svojho tela dáte,“ vyjadril sa Djoković. Tenista neštartoval ani na januárovom Australian Open, kde mal obhajovať titul z vlaňajška. Zatiaľ to však vyzerá, že sa na Roland Garros zúčastní a zahrá si so svojím rivalom Nadalom.

„Takýto typ zápasu som nehral už minimálne tri mesiace. Bude to pre mňa obrovská výzva,“ vyhlásil pred zápasom Nadal.

Bude to súboj titanov, v tom prípade možno aj predčasné finále.

Anketa:
Aký si tím?
Tím Nadal.
Tím Djoković.
Tím Nadal.
62 %
Tím Djoković.
38 %
Domov
Zdieľať
Diskusia