Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 8:30
Čas čítania 1:29
Dominik Vetrák

Najočakávanejšie kinofilmy v júni 2022

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Toto sú najočakávanejšie kinopremiéry v júni 2022.

Každý týždeň nás čaká premiéra jedného zaujímavého celovečeráka, ktoré dopĺňajú neznáme európske drámy, tuzemské komédie, animáky pre najmenších či staršie, kvalitné filmy opäť nasadené do vybraných kín. Nižšie nájdeš prehľad štyroch najzaujímavejších noviniek v kinách.

Odporúčané
Top Gun: Maverick má najúspešnejší premiérový víkend v kariére Toma Cruisa. Film ovládol kiná po celom svete Top Gun: Maverick má najúspešnejší premiérový víkend v kariére Toma Cruisa. Film ovládol kiná po celom svete 30. mája 2022, 9:00

Jurassic World: Nadvláda – 9. 6. 

Tretia časť Jurského sveta pravdepodobne ukončí príbeh so súčasnými hrdinami. Film pritom spojí postavy z originálneho Jurského parku s tými novými. Uvidíme tak hercov ako Jeff Goldblum, Laura Dern, Sam Neill, Chris Pratt či Bryce Dallas Howard.

V tretej časti sa budú musieť vyrovnať s následkami vypustenia dinosaurov do voľnej prírody. Rýchlo sa tam rozmnožili a teraz nielenže ohrozujú zvieratá, ale aj ľudí ako takých. 

Lightyear/Rakeťák – 16. 6. 

Najnovší animovaný film od štúdia Pixar nás zavedie do hlbokého vesmíru. Spoznáme tam skupinu ľudí, ktorí stroskotali na nebezpečnej planéte. Túžia sa dostať domov na planétu Zem, no musia čeliť smrtiacim príšerám a novej hrozbe z vesmíru. Hlavným hrdinom bude Buzz Lightyear, ktorého nahovoril herec Chris Evans (Captain America).

Film sa odohráva vo svete Toy Story, ale neuvidíme tam rovnaké postavy. Buzz Lightyear bol skutočný astronaut, podľa ktorého stvorili obľúbenú hračku Buzza, ktorú sme si zamilovali v štyroch častiach animáka Toy Story. 

Elvis – 23. 6. 

„Kráľa rokenrolu“ Elvisa Presleyho si v novej biografickej dráme zahrá Austin Butler. Okrem jeho cesty k sláve, úžasných skladieb a nezabudnuteľných hudobných vystúpení uvidíme aj jeho napätý vzťah s manažérom Tomom Parkerom (Tom Hanks).


Dôležitou postavou v príbehu bude aj Elvisova manželka Priscilla, ktorú si zahrala Olivia DeJonge. Takmer dvaapolhodinový film o Elvisovi Presleym obsiahne dlhých 20 rokov z jeho života a kariéry, ktorou si získal srdcia miliónov fanúšikov.

Réžie sa chopil 59-ročný Austrálčan Luhrmann (Romeo a Júlia s Leonardom DiCapriom, Moulin Rogue s Nicole Kidman a Ewanom McGregorom či Veľký Gatsby).

Mimoni 2: Zloduch prichádza – 30. 6. 

V pokračovaní Mimoňov budeme sledovať, ako sa malí žltí zloduchovia snažia nájsť najväčšieho zloducha na svete. Privedie ich to k chlapcovi menom Gru, ktorého poznáme zo série rozprávok Ja, zloduch.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Spoločne sa podujmú na misiu s cieľom ohúriť dospelých zloduchov po celom svete, ktorí Gruovi neveria, čoho je schopný, pretože je len dieťa. Animovaný film opäť najviac poteší najmä deti a rodiny. 

Zaujímavo vyzerá aj český triler Premlčané od režiséra Roberta Sedláčka, ktorý premiéruje už 2. júna. Kompletný prehľad kinopremiér si môžeš prečítať tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia