Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2022, 14:30
Čas čítania 5:04
Lukáš Čelka

V byte odpojenom od elektriny blikali svetlá, horeli zásuvky a padali zo stien obrazy. Rodinu z Palárikova sprevádza nešťastie

ZAUJÍMAVOSTI PARANORMÁLNE JAVY STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Spojili sme sa s chlapcom, ktorý bol svedkom paranormálnych javov. Nedokázali ich vysvetliť ani vedci.

Divné zvuky, kroky z miestností, kde nikto nie je, a zima, ktorú cítiš až do špiku kostí. Nevysvetliteľné udalosti a paranormálne javy hlásili v domácnostiach rodiny z celého sveta. Tie známejšie, ktoré riešili napríklad manželia Worrenovci, sa stali námetmi azda najlepších hororov posledného desaťročia.

Hoci sa väčšina známych nevysvetliteľných javov odohrala až za veľkou mlákou, aj na Slovensku poznáme príbehy ľudí, z ktorých mrazí. Nešťastný osud postihol napríklad aj rodinu, ktorá si zažila peklo v jednej z palárikovských nájomných bytoviek. Udalosti, ktoré sa v ich domácnosti diali, skúmali experti z rôznych oblastí, avšak márne. Na nič neprišli a rodine nepomohli. Čo bolo na tom najhoršie, napriek tomu, že nikto neprišiel s racionálnym vysvetlením ich problémov, všetci na nich ukazovali ako na bláznov.

Nešťastný príbeh rodiny Hlozákovcov sa začal písať ešte v roku 2008, keď zistili, že im v byte samovoľne vypadáva hlavný istič elektriny. Hoci ho niekoľkokrát vymenili a prebehla aj revízia elektrickej inštalácie v bytovke, ktorá, mimochodom, nezistila žiadne nedostatky, situácia sa neustále opakovala.

Odporúčané
„Loď duchov“: Plachetnica Mary Celeste sa plavila po oceáne bez jediného člena posádky. Keď ju našli, bola v perfektnom stave „Loď duchov“: Plachetnica Mary Celeste sa plavila po oceáne bez jediného člena posádky. Keď ju našli, bola v perfektnom stave 24. marca 2024, 14:30

Všetko vygradovalo o niekoľko mesiacov neskôr, keď zo zásuviek začali spontánne šľahať niekoľkocentimetrové plamene. I keď sa odborníci domnievali, že ide len o nezvyčajný skrat, jav sa zopakoval aj v prítomnosti hasičov a technikov pri vypnutom prúde.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: 20th Century Fox

Svedkom nevysvetliteľných udalostí bol dokonca aj štáb známej slovenskej televízie, ktorá takisto hľadala racionálne vysvetlenie, ale márne. Po medializácii a neustálom pohybe rôznych odborníkov v byte sa všetko len zhoršilo a aj posledné racionálne úvahy vzbĺkli v plameňoch elektrických rozvodov… Horeli predmety v domácnosti, varešky, posteľ, a pritom bolo vylúčené, že požiare vznikajú vnútri elektrických rozvodov.

S cieľom zistiť, čo presne sa pred štrnástimi rokmi v byte dialo a ako sa to skončilo, sme sa spojili s najmladším členom rodiny Miroslavom Hlozákom. Hoci mal počas toho temného obdobia len trinásť rokov, na nič nezabudol. Naopak, spomienky ho sužujú dodnes.

Páčia sa ti články, v ktorých navštevujeme miesta opradené legendami alebo sa rozprávame s rôznymi zaujímavými ľuďmi? Chcel by si ich na našom webe vidieť viac? Ak áno, môžeš nás podporiť tým, že sa pridáš do klubu Refresher+, vďaka ktorému ti ich môžeme pravidelne prinášať.

Naspäť v čase na začiatok problémov

Dnes už dvadsaťpäťročný Miroslav Hlozák pre Refresher prezrádza, že aj ako dieťa cítil, že s bytom nie je všetko v poriadku. A to už odvtedy, ako sa doň s rodičmi nasťahovali.

zásuvky Palárikovo | paranormálne javy
Stavanie bytovky, v ktorej manželia Hlozákovci spolu so synom prežili najhoršie obdobie svojho života. Zdroj: TASR/Dano Veselovský

Prvé náznaky problémov sa však začali až takmer o päť rokov neskôr, v roku 2008, spomínaným vypadávaním hlavného ističa a horením elektrických zásuviek. Samozrejme, zo začiatku to nikto nepovažoval za nič nenormálne, mnoho otázok však vyplávalo na povrch, až keď si nevedeli dať rady ani odborníci.

Odporúčané
Nič netušiace dievčatá boli denne vystavované žiareniu: ich telá sa začali rozpadať, niektorým vypadla celá čeľusť Nič netušiace dievčatá boli denne vystavované žiareniu: ich telá sa začali rozpadať, niektorým vypadla celá čeľusť 20. januára 2024, 12:30

Ako sme sa dočítali v archíve palárikovských obecných novín, udalosti sa začali verejne riešiť až v marci 2008, pričom prvé nevysvetliteľné epizódy sa odohrali ešte v januári na sviatok Troch kráľov.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 115591 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo odštartovalo paranormálne udalosti.
  • Kedy sa situácia najviac vygradovala.
  • Čo povedali Hlozákovcom šamani, veštice a vyháňači duchov, ktorých si do bytu zavolali na pomoc.
  • Čo sa v minulosti nachádzalo na mieste, kde dnes stojí bytovka, a aký to môže mať súvis s paranormálnymi udalosťami.
  • Prečo si Miroslav myslí, že niečo tajomné z bytu prenasleduje jeho rodinu dodnes.
Domov
Zdieľať
Diskusia