Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:39
Ema Stanovská

TOP 3 v piatok: Putinova dcéra obhajuje svojho otca, Cigániková vysmiala Blahu a Rusi chcú Mariupol premeniť na letovisko

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Putinova dcéra obhajuje svojho otca

Najstaršia dcéra ruského prezidenta Vladimira Putina sa zastala svojho otca, pretože podľa nej je na rozpútanie vojny na Ukrajine potrebných viac ľudí ako len prezident. Marija Voroncovová napísala, že zodpovednosť za vojnu nikto nesmie hádzať výlučne na Putina, pretože viniť z nej jedného človeka je ako žiť v čase, keď Rusku vládli cári.

„Nikto na Západe nechce, aby naša krajina prosperovala. Západ vždy robil všetko pre to, aby tomu predišiel. A bude v tom pokračovať,“ tvrdí Voroncovová v príspevku.

Podľa Putinovej dcéry vojna na Ukrajine nie je najlepším možným riešením, no jej rozpútanie obhajuje tým, že Rusko sa iba chráni pred „agresívnym Západom“.

Viac sa dočítaš tu.

putin, dcéra
Zdroj: Channel One/Twitter/reprofoto

Rusi chcú zbombardovaný Mariupol premeniť na letovisko pre dovolenkárov

Rusko priznalo, že deštrukcia spôsobená trojmesačným bombardovaním ukrajinského mesta Mariupol na juhu krajiny je natoľko rozsiahla, že až 60 percent všetkých budov zrejme nebude možné opätovne opraviť. Tieto budovy ruské bombardovanie poškodilo tak výrazne, že nezostáva iná možnosť, ako ich zbúrať a celé postaviť nanovo.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

„Donecká ľudová republika (ďalej DNR) má v úmysle prebudovať Mariupol na ‚letovisko‘, pričom pripustili, že 60 % stavieb v Mariupole bolo zničených do takej miery, že ich nemožno obnoviť,“ konštatuje slovenská armáda v pravidelnom hodnotení vývoja vojny.

Viac sa dočítaš tu.

Cigániková vysmiala Blahu za metalovú kapelu, v ktorej kedysi hrával

Jana Bittó Cigániková v novom príspevku na Instagrame vysmiala Ľuboša Blahu, ktorý minulý víkend skritizoval výhru ukrajinskej kapely v Eurovízii. Súťaž vyhrala skupina Kalush so svoju skladbou Stefania, lenže Blaha skladbu označil za „odrhovačku s gýčovým textom“. 

„Keby tam Ukrajina poslala tlupu paviánov, tak by to bol určite väčší hudobný zážitok ako pieseň Stefania,“ hromžil v statuse na Facebooku. 

Cigánikovej sa v reakcii na Blahov status podarilo získať video spred rokov, keď poslanec Smeru-SD hrával v metalovej kapele. „Ľuboš Blaha nazval víťaznú pesničku z Eurovízie odrhovačkou s gýčovým textom. Prosím, pozrite si, v akej kapele hral on sám,“ uviedla video vo svojom príspevku poslankyňa SaS.

Viac sa dočítaš tu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Janka Bittó Cigániková (@jankabittociganikova)

Instagramový post dňa

Gleb je členom 140-členného orchestra zloženého z ukrajinských detí a ich rodín, ktorých evakuovali zo svojej rodnej krajiny. Niektorí z nich teraz vytvorili nový mládežnícky orchester pod vedením najlepšej slovinskej dirigentky. Majú nádej, že sa stanú hudobnými vyslancami Ukrajiny.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BBC News (@bbcnews)

Domov
Zdieľať
Diskusia