Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2022, 13:18
Čas čítania 0:43
Jana Chovancová

Generálna prokuratúra zrušila obvinenie influencerke Zuzane Strausz Plačkovej a jej manželovi Renému

OSOBNOSTI ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Dôvodom malo byť nesplnenie podmienok na vznesenie obvinenia.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky v utorok 17. mája zrušila obvinenie influencerke Zuzane Strausz Plačkovej a jej manželovi Renému Strauszovi. Ako dôvod uviedla nesplnenie podmienok na vznesenie obvinenia.

Zuzanu a jej manžela obvinila polícia minulý rok v septembri zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Obvinenie údajne súviselo s predajom kokaínu. 

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil pätnásť osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Počas domových prehliadok sme zaistili viac ako deväť kilogramov metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90-tisíc jednorazových dávok drogy,“ informovala v čase diania polícia SR na svojej sociálnej sieti. 

Anketa:
Myslíš si, že by mali byť Zuzana a René naďalej obvinení?
Áno 
 Nie 
Je mi to jedno
Áno 
62 %
413 Hlasov
 Nie 
13 %
90 Hlasov
Je mi to jedno
25 %
167 Hlasov

Známy pár bol napokon políciou vyšetrovaný na slobode, no podľa informácií denníka Plus jeden deň sa okolnosti zmenili a Zuzana s jej manželom už viac nie sú obvinení. 

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky v zastúpení prvým námestníkom generálneho prokurátora SR Jozefom Kanderom dňa 16. mája 2022 vyhovel návrhu obvinených Z. S. P. a R. S. a zrušil uznesenie o vznesení obvinenia pre drogovú trestnú činnosť a iné, a to z dôvodu, že neboli splnené podmienky na vznesenie obvinenia,“ uviedol hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Domov
Zdieľať
Diskusia