Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2022, 12:33
Čas čítania 0:30
Jana Chovancová

Vladimir Putin robí vo vojne na Ukrajine operačné a taktické rozhodnutia na úrovni plukovníka či generála

Vladimir Putin robí vo vojne na Ukrajine operačné a taktické rozhodnutia na úrovni plukovníka či generála
Zdroj: Getty Images/Mikhail Svetlov
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Podľa západných vojenských zdrojov je Vladimir Putin osobne zapojený do vojny s Ukrajinou a robí operačné a taktické rozhodnutia na úrovni plukovníka či brigádneho generála.

Podľa západných vojenských zdrojov je Vladimir Putin osobne zapojený do vojny s Ukrajinou a robí operačné a taktické rozhodnutia na úrovni plukovníka či generála. Píše o tom The Guardian.  

Ruský prezident vraj pomáha vojakom určovať pohyb a vytvárať stratégiu v Donbase, kde minulý týždeň utrpeli útočníci krvavú porážku. Pri viacerých príležitostiach sa snažili prekročiť strategickú rieku na východe Ukrajiny. 

Podľa zdrojov je Vladimir Putin stále v úzkom kontakte s generálom Valerijom Gerasimovom, ktorý je veliteľom ruských ozbrojených síl. Ukrajina však minulý týždeň informovala, že vojenský šéf bol odsunutý na vedľajšiu koľaj. 

Anketa:
Myslíš si, že sa Vladimír Putin správa ako generál?
Áno
Nie
Áno
52 %
111 Hlasov
Nie
48 %
102 Hlasov

„Myslíme si, že Putin spolu s Gerasimovom sú zapojení do taktického rozhodovania na úrovni, ktorú by sme za normálnych okolností očakávali od plukovníka alebo brigádneho generála,“ uviedol vojenský zdroj pri komentovaní aktuálnej bitky, ktorá sa odohráva na východe Ukrajiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia