Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2022, 8:47
Čas čítania 0:43
Martin Adam Pavlík

Antisemitské prejavy aj pyrotechnika. Disciplinárna komisia SFZ rozdala tisícové pokuty Slovanu aj Spartaku

Antisemitské prejavy aj pyrotechnika. Disciplinárna komisia SFZ rozdala tisícové pokuty Slovanu aj Spartaku
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
ŠPORT FC SPARTAK TRNAVA FUTBAL ŠK SLOVAN BRATISLAVA SLOVENSKÝ FUTBALOVÝ ZVÄZ SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hráči oboch mužstiev pred zápasom vyzývali na videu fanúšikov, aby prišli na finále „fandiť“ slušne, férovo, bez nadávok, vulgarizmov a bitiek. Príliš to nepomohlo.

Nedeľňajšie finále Slovnaft Cupu na bratislavskom Tehelnom poli medzi Slovanom a Spartakom vyhrali Trnavčania 2 : 1. Hráči oboch mužstiev pred zápasom vyzývali na videu fanúšikov, aby prišli na finále „fandiť“ slušne, férovo, bez nadávok, vulgarizmov a bitiek, príliš to však nepomohlo. 

Ako informujú Športky, disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na základe správy delegáta finálového stretnutia Slovenského pohára 2021/2022 uložila za správanie fanúšikov ŠK Slovan Bratislava pokutu vo výške 3 000 eur. FC Spartak Trnava zaplatí ešte viac – 5 000 eur. 

Futbalisti FC Spartak Trnava triumfovali v Slovenskom pohári 21/22. V nedeľňajšom finále Slovnaft Cupu na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave zdolali ŠK Slovan Bratislava 2 : 1 po predĺžení. Získali tretiu pohárovú trofej v ére samostatnosti po rokoch 1998 a 2019 (8. mája 2022).
Futbalisti FC Spartak Trnava triumfovali v Slovenskom pohári 21/22. V nedeľňajšom finále Slovnaft Cupu na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave zdolali ŠK Slovan Bratislava 2 : 1 po predĺžení. Získali tretiu pohárovú trofej v ére samostatnosti po rokoch 1998 a 2019 (8. mája 2022). Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj


Spartak dostal vyššiu pokutu údajne preto, že jeho fanúšikovia sa počas stretnutia viackrát dopustili antisemitských prejavov. Zavážilo aj to, že použili pyrotechniku, pre ktorú sa zápas na niekoľko minút prerušil.

Keďže sa obom fanúšikovským táborom podarilo preniesť na štadión pyrotechniku, komisia futbalového zväzu sa zaoberala aj nedostatočnou usporiadateľskou službou zo strany organizátora Slovenského futbalového zväzu. Nakoniec však dospela k záveru, že za spomenuté previnenie nie je možné vyvodiť voči Slovenskému futbalovému zväzu disciplinárnu zodpovednosť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia