Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2022, 6:41
Čas čítania 1:02
Martin Adam Pavlík

Spoločnosť Goop predstavila jednorazové plienky z alpaky pokryté drahokamami v hodnote 120 dolárov. Ide však o falošný produkt

Spoločnosť Goop predstavila jednorazové plienky z alpaky pokryté drahokamami v hodnote 120 dolárov. Ide však o falošný produkt
Zdroj: Intagram/@goop
ZAUJÍMAVOSTI GWYNETH PALTROW SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Spoločnosť Gwyneth Paltrow chcela poukázať na dôležitú tému.

Spoločnosť Goop, založená herečkou Gwyneth Paltrow, v stredu spôsobila na sociálnych médiách veľký rozruch po tom, čo ponúkla súpravu jednorazových plienok z alpaky pokrytých drahokamami v hodnote 120 dolárov, informuje Insider

„Zoznámte sa s Diapér. Naša nová jednorazová plienka je podšitá panenskou vlnou z alpaky a upevnená drahokamami jantáru,“ píše sa v stredajšom príspevku. Spoločnosť doplnila, že sú taktiež napustené vôňou jazmínu a bergamotu. Ich cena je 120 dolárov za jedno balenie, kde je 12 kusov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa goop (@goop)

Po obrovskej vlne kritiky a otázkach, či ide o prvoaprílový žart, sa nakoniec ukázalo, že ide len o fiktívny produkt, ktorý mal poukázať na dôležitú tému. Spoločnosť vo štvrtok vydala druhé video so samotnou herečkou Gwyneth Paltrow. Vo videu uvádza, že cena 120 dolárov za fiktívne plienky má poukázať na to, koľko môže daň z plienok ročne stáť americké rodiny.

Podľa National Diaper Bank Network si totiž až 35 štátov účtuje daň z predaja plienok v rozsahu od 1,5 % vo Virgínii po 7 % v Indiane, Mississippi a Tennessee. „Goop uviedla na trh luxusnú jednorazovú plienku za 120 dolárov za balenie s 12 kusmi a vyvolalo to veľké pobúrenie. Dobre. Bol zámer, aby sme boli nahnevaní,“ vysvetlila herečka vo videu.

„Diapér je falošný produkt, ktorý má objasniť skutočný problém,“ povedala. „Napriek absolútnej nevyhnutnosti plienok sa v 33 štátoch nepovažujú za základnú položku. Sú zdanené ako luxusný tovar (...) Prispejte na @baby2baby a pomôžte tak rodinám, ktoré to potrebujú, poskytnúť plienky, dojčenskú výživu a ďalšie nevyhnutné veci,“ doplnila herečka.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa goop (@goop)

Domov
Zdieľať
Diskusia