Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2022, 20:01
Čas čítania 0:59
Martin Adam Pavlík TASR

AKTUALIZOVANÉ: Katarínu Hatrákovú a Romanu Tabák vylúčili z klubu OĽaNO. PS vyzýva Hegera, aby z vlády vylúčil hnutie Sme rodina

AKTUALIZOVANÉ: Katarínu Hatrákovú a Romanu Tabák vylúčili z klubu OĽaNO. PS vyzýva Hegera, aby z vlády vylúčil hnutie Sme rodina
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS OĽANO PROGRESÍVNE SLOVENSKO ROBERT FICO ROMANA TABÁK SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Podľa predsedníčky PS Ireny Bihariovej Boris Kollár otvorene napľul do tváre spravodlivosti.

Ako sme informovali hneď po výsledkoch hlasovania v Národnej rade, Robert Fico do väzby nepôjde. Na jeho vydanie totiž poslancom chýbali dva hlasy. Zdržal sa celý klub Sme rodina aj poslankyňa OĽaNO Katarína Hatráková. Romana Tabák ako jediná nehlasovala, aj keď bola prítomná v sále. 

Vzhľadom na výsledok hlasovania predseda poslaneckého klubu OĽaNO najskôr Michal Šipoš oznámil na tlačovej konferencii, že podá návrh na vylúčenie Kataríny Hatrákovej a Romany Tabák z klubu OĽaNO. Vzápätí poslanec Tomáš Šudík spravil radostné gesto, ktoré neuniklo prítomným kamerám.



Denník N krátko nato informoval, že obe poslankyne už nie sú členkami strany.  Dôvodom je, že nezahlasovali za vydanie Roberta Fica do väzby. „Teraz ma informovali, že ma vylúčili. Mrzí ma spôsob komunikácie, akým mi to oznámili,“ povedala Hatráková. Neočakáva ponuky z iných klubov, zatiaľ bude pokračovať ako nezaradená poslankyňa.

Na nejednotnosť v koalícii upozornil po kontroverznom hlasovaní aj šéf SaS-ky Richard Sulík. Podľa neho ide o najväčšiu prehru Igora Matoviča v politike. K hlasovaniu sa vyjadrilo aj mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko (PS). Vyzvalo premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), aby z vlády vylúčil hnutie Sme rodina na čele s Borisom Kollárom. 

Odporúčané
Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) 19. apríla 2024, 17:00



Kollár podľa predsedníčky PS Ireny Bihariovej otvorene napľul do tváre spravodlivosti a občanom Slovenska ukázal, že politika „našich ľudí“ sa neskončila. „Nehlasovanie členov Sme rodina za vydanie poslanca Fica na trestné stíhanie je posledná čiara, ktorú počas svojej účasti vo vládnej koalícii prekročili. Pokračovaním koalície so Sme rodina by táto ‚protikorupčná vláda‘ na čele s premiérom stratila akúkoľvek tvár,“ skonštatovala Bihariová vo svojom stanovisku.

Domov
Zdieľať
Diskusia