Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2022, 12:10
Čas čítania 0:48
Dominik Vetrák

Čína sa snažila cenzurovať snímku Spider-Man: No Way Home. Od Marvelu chceli, aby upravil a zmazal celý záver filmu

Čína sa snažila cenzurovať snímku Spider-Man: No Way Home. Od Marvelu chceli, aby upravil a zmazal celý záver filmu
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložiť Uložené

S najväčšou pravdepodobnosťou Číne prekážalo, že v centre filmu je Socha slobody. Ak by Marvel chcel premietať v Číne a zarobiť stovky miliónov dolárov, musel by upraviť celý záver filmu, čo odmietol urobiť.

Pred týždňom sme informovali o tom, že štúdiá Marvel a Disney odmietajú upraviť 12-sekundovú scénu z filmu Doctor Strange: In the Multiverse of Madness. V scéne zaznie dialóg prezentujúci LGBTI vzťahy medzi postavami, čo sa nepáčilo viacerým krajinám z Blízkeho východu na čele so Saudskou Arábiou, ktorá film zakázala premietať vo svojich kinách. Magazín Puck teraz prišiel s ďalšou informáciou o snahách niektorých štátov cenzurovať filmy.

Odporúčané
RECENZIA: 4. séria Ozarku RECENZIA: 4. séria Ozarku 2. mája 2022, 13:30

Čínska vláda údajne zakázala premietať marvelovku Spider-Man: No Way Home, pretože štúdiá Marvel, Sony a Disney odmietli upraviť/zmazať dôležité scény. Číne vraj prekážalo, že vo filme je Socha slobody, a chcela ju odstrániť. Ak si film videl, vieš, že by to bolo asi nemožné. Okolo Sochy slobody sa totiž odohráva celý záver filmu, počas ktorého okolo nej plachtia všetci traja Spider-Mani a záporáci a objekt je v množstve scén. 

Upraviť či zmazať tieto scény by bolo nesmierne drahé, nehovoriac o tom, že by sa zmenil význam filmu a štúdiá Marvel a Disney by podľahli tlaku zo strany čínskych cenzorov, ktorí odmietajú prejavy slobody vo filmoch. Spider-Man: Far From Home v Číne zarobil 200 miliónov dolárov a Avengers: Endgame zase 600 miliónov dolárov. Štúdiá Sony, Marvel a Disney tak prišli o veľa peňazí, nepodľahli však tlaku cenzorov.  

Spider-Man: No Way Home
Zdroj: Marvel Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia