Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2022, 13:22
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Len 7 % Slovákov sa chce okamžite odpojiť od plynu z Ruska, ukázal prieskum

NEWS PLYN Z RUSKA PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Slováci sú proti tomu, aby sa krajina odpojila od ruského plynu.

Slováci nechcú, aby sa Slovensko odpájalo od plynu z Ruska. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu Na telo. Otázka znela, či by sa Slovensko malo odpojiť od ruského plynu a ropy aj za cenu zvyšovania ich ceny. Odpovedalo na ňu 1 007 respondentov medzi 30. marcom a 6. aprílom 2022. 

Len 7 % občanov súhlasí s tým, aby sa naša krajina od ruského plynu odpojila okamžite. 25 % Slovákov by s osamostatnením sa od závislosti na nerastných surovinách z Ruska súhlasilo, ak by išlo o horizont niekoľkých rokov. 

Jednoznačne proti akémukoľvek odpájaniu sa od ruského plynu je až 62 % opýtaných. 6 % nevedelo na otázku odpovedať. 

Najmenšia podpora odpájania od ruského plynu je medzi voličmi Republiky, Smeru a Hlasu, kde je proti viac ako 70 % občanov. Naopak, 26 % voličov Progresívneho Slovenska by bolo za okamžité odstrihnutie sa od plynu z Ruska. V najbližších rokoch by sa chcelo odpojiť 45 % voličov OĽANO, 43 % voličov Sas a 41 % z opýtaných voličov Sme rodina.

Poslanec strany Hlas-SD skonštatoval, že Slovensko momentálne nemá žiadne alternatívy, ako pokryť výpadky, ktoré by spôsobilo zastavenie ruského plynu. 

Markíza
Zdroj: TV Markíza reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia